TORNAR

Àngels Chacón, sobre la seva destitució: "no és el final que hauria volgut tenir"

Ha estat la primera dona al capdavant d’aquesta conselleria

politica
Divendres, 4 setembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La ja exconsellera igualadina d'Empresa i Coneixement ha estat la principal damnificada de la guerra oberta en l'espai postconvergent. Hores després del seu cessament, Chacón opinava en una carta sobre la seva etapa en aquesta conselleria.

El 2018 l'Anoia tenia, per primer cop, presència al Govern de la Generalitat, amb el nomenament d'Àngels Chacón i Alba Vergés. La primera, vinculada al PDeCAT, finalitzava aquest dijous la seva etapa a Empresa i Coneixement, ja que ha estat rellevada pel President Quim Torra. En un comunicat de comiat, Chacón afirma que "no és el final que hauria volgut tenir" i que "tots som conscients de les circumstàncies que han portat el President a prendre aquesta decisió". En concret, la guerra oberta entre el PDeCAT i Junts per Catalunya, les dues formacions sorgides de l'espai postconvergent que fins ara havien coexistit.

Chacón afirma que "ha estat un honor ser la primera dona que és Consellera d'Empresa i Coneixement". Afegeix que "en aquests dos anys hem pogut demostrar que fer empresa és fer país i que apostar pel coneixement és la millor garantia per assegurar un futur de progrés i benestar per a Catalunya". Remarca que "hi ha projectes que encara són en marxa i s'han de completar amb èxit" com el procés de reindustrialització un cop Nissan hagi tancat les plantes a Catalunya.

La decisió de Quim Torra ha vingut acompanyada de dues altres destitucions, la de Miquel Buch -marcat per la seva polèmica actuació al capdavant d'Interior, en especial durant les protestes postsentència- i Maria Àngels Villalonga. El cessament de Chacón ja era criticat a les xarxes aquest dijous per membres del govern municipal igualadí, com Miquel Vives o el batlle Marc Castells, un dels homes forts del PDeCAT. Castells conclou que "ha fet una gestió brillant amb un final immerescut."


2 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

5 de setembre 2020.11:03h

Respondre

Àngels Chacón, estava fent una bona tasca com consellera d’Empreses i Coneixement, amb la seva competència, dedicació i compromís, per la qual cosa l’hi vull expressar el meu... Llegir més reconeixement i solidaritat.

El seu cessament abrupte ha estat qualificat per diversos mitjans com una “purga política”. Així de crua és la realitat en el context polític que estem vivint.

Tant debò en la “nova normalitat” post COVID-19 que s’anuncia, la pràctica dels partits i grups polítics (que representen diverses ideologies en una societat plural), en l’acció de govern i oposició, adoptin una ACTITUD MÉS PRAGMÀTICA I CONCILIADORA, CERCANT CONSENSOS QUE BENEFICIEN A LA MAJORIA DE LA POBLACIÓ que estem per la convivència i el progrés econòmic i socials i el foment dels valors personals (d’equitat, solidaritat. justícia, el respecte, la llibertat d’un que acaba quan comença la dels altres).

J

Joan

Igualada

4 de setembre 2020.15:08h

Respondre

Adeu, ja era hora

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.