TORNAR

‘L’Anoia necessita infraestructures i més crèdit’

Joan Herrera (ICV) diu que la comarca ‘està patint la crisi com cap altre lloc’

politica
Dissabte, 6 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El líder d’Iniciativa per Catalunya – Els Verds s’ha reunit a Igualada amb els representants comarcals del partit per conèixer de prop la situació en qual es troba l’Anoia, que ell ha definit com ‘una comarca important’ però realment necessitada de més inversió per superar la crisi actual. Herrera també s’ha mostrat en contra de la reforma laboral que proposa el govern de Zapatero.

Joan Herrera i Eusebi Alonso

Herrera s’ha referit sobretot a l’elevat índex d’atur de la comarca, una situació que, segons ell, ‘no va aconseguir superar ni durant els anys de creixement’. Per posar-hi solució proposa tres línies bàsiques: més crèdit per part de les entitats financeres, una millora de les infraestrctures i una política activa industrial d’acompanyament. En l’àmbit de les infraestructures s’ha referit sobretot al ferrocarril. Ha reconegut que cal ‘actualitzar’ la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat, perquè ‘disminueixi el temps de trajecte des d’Igualada cap a Barcelona’, i també potenciar els enllaços entre FGC i Renfe, per facilitar els desplaçaments als passatgers. En inversió, ha dit que sobretot s’hauria de caminar cap a l’àmbit d’innovació i desenvolupament.

No a la retallada de drets

El líder d’ICV ha dit que s’han de proposar ‘sortides d’esquerres a la crisi’, i que rebutgen ‘la pèrdua de drets que es desprenen de mesures com la d’allargar l’edat de jubilació o retallar les pensions’. En aquest sentit, ha dit que ‘Zapatero no ha fet els deures, ja que no ha aplicat cap mesura estructural, sinó que ha esperat que Europa ens tragués de la crisi’. També ha dit que ‘hi ha manca de rumb, de lideratge’.


3 Comentaris

p

pepe

igualada

10 de maig 2010.08:21h

Respondre

a topee !

E

Eduard

Igualada

6 de febrer 2010.13:20h

Respondre

Ester, sí estan al govern i com a tal cobren moltt bé, però governar governar em sembla que no gaire ... què hi farem si no en saben més: d’on no n’hi ha no en pot rajar, són carn... Llegir més d’oposició i gràcies.

E

Ester Vich

Igualada

6 de febrer 2010.08:31h

Respondre

ICV està governant a Igualada. Alguna responsabilitat en els mals resultats hi deu tenir, no?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.