TORNAR

Ausàs augura que l'àmbit de planificació territorial del Penedès pot aprovar-se l'any que ve

Visita del Conseller de Governació a Els Prats de Rei

politica
Dilluns, 17 novembre 2008. 12:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha especificat que no hi ha d'haver 'cap problema' perquè l'elaboració de l'articulat del projecte de llei que ha de permetre crear l'àmbit de planificació territorial del Penedès discorri 'amb normalitat' durant el 2009, moment en el que ha especificat que segurament també passarà el seu tràmit parlamentari. (àudio)

Els nous rentadors dels Prats de Rei

Francesc Duocastella, amb el conseller de Governació

Ausàs ha afegit que es dóna, així, una 'resposta positiva' a una demanda històrica 'que ve de lluny'. Tot i així, el conseller ha recordat que en aquests moments no s'impulsa la creació de vuit vegueries perquè 'hi ha consens entre tots els partits del Govern i de fora del Govern en set'.

Ausàs ha puntualitzat que el procés per crear les vegueries s'ha de fer amb la 'comunió de tothom, institucions i partits polítics'. El conseller de Governació ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del parc Melcior Prat dels Prats de Rei.

Segons el conseller, la llei de governs locals impulsarà un marc legal que no establirà ni quines ni quantes vegueries tindrà Catalunya i serà la la llei de transició de les diputacions a les vegueries la que ho establirà. 'De moment, l'acord i el consens és en set', ha afegit.(àudio)

'Ara hem donat resposta a la reivindicació històrica d'un territori modificant el pla territorial de Catalunya', ha dit Ausàs.

Quant al malestar que expressava l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, davant la descentralització de diversos serveis cap a la Catalunya Central malgrat que les vegueries encara no estan del tot definides, Ausàs ha dit que aquesta nova organització territorial es reflectirà en la distribució dels serveis.

Reivindicació de l'Alta Anoia com a comarca

Quant a la reivindicació de l'Alta Anoia d'esdevenir una nova comarca, Ausàs ha dit que la llei de governs locals haurà de definir si es pot donar resposta a aquesta reivindicació.

Per Ausàs, la realitat comarcal catalana ha anat funcionant i la nova llei no pot capgirar-ho tot però assegura que hi ha situacions 'específiques' que poden demanar reajustaments.

Un nou parc a la zona dels rentadors

Amb un pressupost de 89.871 euros, les obres d'urbanització de la zona dels rentadors dels Prats de Rei tenen una subvenció de 80.884 euros del Departament de Governació a través del PUOSC. Les obres de condicionament de la zona dels rentadors han inclòs l'adequació d'un espai degradat que s'ha reconvertit en un parc amb una plaça de nova urbanització.

La nova plaça conserva una part de l'antic safareig i disposa d'un dipòsit d'aigua ubicat sota la zona verda.

Violeta Gumà - ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.