TORNAR

El Campus Salut d'Igualada obrirà el setembre de 2022 i espera mig miler d'estudiants

El Campus Salut d’Igualada obrirà el setembre de 2022 i espera mig miler d’estudiants

politica
Dimecres, 25 novembre 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest matí de dimecres, el Conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el batlle d'Igualada, Marc Castells, visitaven l'antic Hospital d'Igualada, on s'ha de construir el nou Campus Salut. Un projecte que ja pren forma i que pot estar enllestit en dos anys.

La construcció del Campus Salut d'Igualada, amb una inversió de sis milions d'euros, és a punt de començar. El batlle i el seu equip acompanyaven aquest dimecres al Conseller Ramon Tremosa en un cop d'ull a les instal·lacions de l'antic Hospital i el 4D Health. En aquest punt ha d'estar enllestit, per al curs 2022-2023 el Campus Salut, una obra que generarà un nou edifici amb 5.500 metres quadrats i que acollirà quan estigui en ple funcionament uns 500 estudiants. L'obertura, anunciaven aquest dimecres, es preveu per al setembre del 2022. El projecte executiu està previst ja pel gener. I la licitació s'engegaria el febrer o març.

Tremosa firmava el Llibre d'Honor de l'Ajuntament en l'inici de la seva visita, amb l'acompanyament de Carles Capdevila, delegat del rector de la UdL. En aquest equipament hi aniran a parar estudiants dels graus d'Infemeria, Nutrició i Fisioteràpia. Castells es congratula de la creació de l'Hospital simulat del 4D Health, l'acreditació com a Hospital Universitari i ara aquest nou pas que servirà per muscular el país "i liderar les ciutats mitjanes".

Castells assenyala que resta estudiar quines fórmules pot emprar el consistori per costejar els dos milions d'euros que ha d'aportar. Assegura que "trucarem a totes les portes". Els altres quatre milions els sufragaran la Generalitat i la Diputació. L'alcalde assegura que en darrera instància, per a un projecte estratègic de ciutat, es recorreria als fons propis. Tremosa felicita a Igualada "pel projecte, que servirà per atreure altres indústries com la biomedicina. Portem estudis que atrauen inversions privades".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.