TORNAR

Veïns i veïnes de Vallbona comencen a recollir firmes pel moviment #ViaUnilateral

L’objectiu és portar al ple municipal una moció sobre la unilateralitat

politica
Dimarts, 24 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Vallbona d'Anoia serà el primer municipi de l'Anoia on arrencarà el moviment #ViaUnilateral. Un col·lectiu de vilatans s'organitzen per recuperar la unitat de l'independentisme i exigir "que es faci efectiu el mandat de l'1 d'octubre".

Aquesta setmana, un grup de veïnes i veïns de Vallbona d'Anoia han encetat al municipi el moviment #ViaUnilateral. En breu, iniciaran l'acció de recollir signatures per demanar als regidors dels diferents grups polítics del poble que debatin i votin en el ple municipal "la moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya". L'objectiu d'aquesta iniciativa és "forçar el debat de la moció, que necessàriament obligarà cada grup municipal a fer públic el posicionament de la seva formació" pel que fa al compromís de fer efectiva la ruptura amb l'estat espanyol per la via unilateral.

El moviment impulsa i facilita que aquesta recollida de signatures pugui ser replicada a tots aquells pobles, viles i ciutats on la ciutadania organitzada decideixi fer-ho. Farà també un seguiment posterior de les mocions aprovades i de quines formacions han donat suport en cada cas. Ressalten que cal complir amb el mandat votat l'1 d'octubre i que "no prevalguin els interessos partidistes".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.