TORNAR

CiU i ERC-Rcat governaran junts amb l’objectiu de combatre la crisi econòmica

El primer govern sobiranista de la història igualadina

politica
Divendres, 10 juny 2011. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Marc Castells i Joan Torras han oficialitzat avui el seu acord per governar de manera estable durant els propers quatre anys a l’Ajuntament d’Igualada; notícia que ja va avançar anoiadiari·cat el passat dimecres. El líder convergent i el republicà han coincidit en explicar que satisfaran la voluntat de canvi que ha demanat Igualada i afirmen que governaran conjuntament per liderar la gestió de la crisi.

Marc Castells i Joan Torras

Satisfets per poder formalitzar el pacte, Castells i Torras s’han compromès a treballar conjuntament per a la ciutat i aconseguir treure el territori de la crisi econòmica en què ha caigut. Ara com ara, no han volgut revelar com es repartiran les responsabilitats del proper govern però Marc Castells ha afirmat que el primer que farà com alcalde el proper dimarts serà la delegació de competències del nou govern.

Voluntat de canvi

Marc Castells ha explicat que, com a força més votada, CiU s’ha posat en contacte i ha mantingut converses amb tots els partits polítics però va ser amb ERC-Rcat la única força política amb la que va trobar voluntat d’entesa: ‘Els igualadins han demanat un canvi i ara no entendrien que féssim govern amb qualsevol de les forces que no signifiquin canvi: PSC, ICV I PP’, explica el líder convergent i futur alcalde d’Igualada.

Per la seva banda, Joan Torras ha apuntat que a partir d’ara els dos partits governaran amb un únic programa de govern i amb l’objectiu de treballar per la ciutat i no pels partits. El republicà afirma que: ‘ha estat fàcil posar-nos d’acord’ i emfatitza la necessitat de governar de manera estable.

El primer govern sobiranista d’Igualada

Marc Castells ha apuntat: ‘com a nacionalista em sento satisfet de liderar el primer ajuntament sobiranista de la història d’Igualada’. Tot i que ha subratllat que el fil que uneix els dos partits i el mínim comú múltiple entre ERC i CiU són les ganes de treballar per sortir de la crisi.

Una suma estable

Els dos regidors que va obtenir ERC en les passades eleccions se sumaran als 10 de CiU per aconseguir així un govern amb 12 regidors, formant una coalició estable que suma més de la meitat dels regidors del consistori.


13 Comentaris

À

Àngels

Igualada

13 de juny 2011.18:28h

Respondre

La millor coalició per governar Igualada!! Molta sort i molts encerts!!
No sé a què venen tantes crítiques, Antoni, ho és que volies que seguís l’Entesa i el seu desgovern i despropòsit?? No... Llegir més ho entenc, en tot cas, calia un canvi i s’ha aconseguit. Millor un pacte CIU-ERC-RCAT que no CIU-PP....

a

antoni

igualada

11 de juny 2011.18:05h

Respondre

la gent vol feina i no banderas independentisme etc aixo nomes interessa als quatre extremistes de sempre, sort teniu que la majoria dels altres que nomes volem feina progres i pau estiguem muts.Al... Llegir més final passara com sempre tindreu una igualada independentiste pero economicament agonitzant.

A

Antoni

11 de juny 2011.13:24h

Respondre

Si senyor, Aleix, espero que la oposició sigui tan constructiva com la que van fer ells. No podria ser d’altra manera, no creu?

A

Aleix

Igualada

11 de juny 2011.02:42h

Respondre

Molt bona notícia. Ambdues llistes, tant d’Esquerra com de CiU, compten amb gent molt i molt vàlida que espero que se sàpiga fer valer. Els desitjo un molt bon projecte i que es trobin amb una... Llegir més oposició constructiva, que els esperoni a tots plegats a treballar amb esforç i visió de ciutat. Ànims i endavant!

J

Jordi

igualada

10 de juny 2011.16:36h

Respondre

Estic molt content per aquest pacte. Crec que si treballen tots junts, amb aquesta il.lusio que demostren, Igualada podra sortir endavant.

R

Roger

Igualada

10 de juny 2011.16:30h

Respondre

amb aquests a l’ajuntament almenys no haurem de veure cada dia la bandera espanyola onejant. Bé, esperem que sigui així...

A

Alfons R. V.

Igualada

10 de juny 2011.14:45h

Respondre

Teniu a les vostres mans el diseny de l´Igualada del futur, res de pensar en els propers quatre anys, penseu en la ciutat del 2025. En l´Igualada de les persones, dels colectius, de la gent... Llegir més treballadora, de la gent emprenedora, l´Igualada que estima el seu patrimoni històric que el mima, el rehabilita i no pas el destrueix, l´Igualada que escolta al seus ciutadans, que es preocupa dels seus problemes i preocupacions.
La tasca es complexa, pero mentre feu ciutat, també esteu fen pais.
Sort Sr. Castells, sort Sr. Torras i sort als respectius equips. Un consell, estimar la ciutat es molt important, pero estimar i escoltar a la seva gent ho es encara molt més.

P

Pau

igualada

10 de juny 2011.14:24h

Respondre

L’Entesa només governava pels amics de Fàtima, ja que era gràcies als quals, amb els seus vots, que podien ”governar” Igualada; esperem que ara almenys es tingui en compte tota la ciutat.

P

Paco Paquito

IGD

10 de juny 2011.13:33h

Respondre

Endavant amb aquest nou equip de govern. És el millor per Igualada i per Catalunya!

R

Ricard Sabater

Igualada

10 de juny 2011.13:26h

Respondre

Tens raó Igualadina !
Com a mínim CIU i ERC governaran per tots els igualadins. Ja que l’Entesa havia deixat de banda molts barris d’Igualada

X

Xavi

Igualada

10 de juny 2011.13:08h

Respondre

Felicitats a tots!
Igualada s’ho mereix!

i

igualadina

10 de juny 2011.11:58h

Respondre

Crec que es el millor que podia passar a Igualada. Ja toca un equip de govern que vulgui treballar per tots els igualadins.

R

Ricard

Igualada

10 de juny 2011.11:18h

Respondre

Espero que l’Ajuntament d’Igualada agafi un nou tarannà que ja toca. La gent ho ha volgut així i s’ha de celebrar aquest acord per governar traquilament la ciutat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.