TORNAR

Ciudadanos venç a Vilanova del Camí amb quasi 3.000 vots

El partit espanyolista obté un 40% dels vots i duplica al PSC

politica
Dijous, 21 desembre 2017. 22:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El tercer municipi en habitants de la comarca és del tot taronja. Vilanova del Camí, població de tradició obrera, ha virat cap a la dreta i situa a Ciudadanos com a primera força -cosa que ja va passar fa dos anys- amb més marge que mai sobre el PSC.

Ha estat l'únic municipi anoienc on Ciudadanos ha tingut un regidor i el 2015 la candidatura d'Inés Arrimadas ja va quedar primera. Aquest 2017, a les eleccions al Parlament, la candidatura taronja ha escalat un miler de vots més i n'ha sumat 2.986. És la primera força i ha obtingut quasi el 40% de vots. De fet, duplica abastament la segona força, els socialistes, el partit que és al govern. 

El comportament electoral de Vilanova també marca diferències pel que fa a l'independentisme, on Esquerra és la primera força de les favorables a la República. Els republicans han quedat a menys de 200 vots del PSC. En aquesta població, amb tot, malgrat el creixement del vot a Ciudadanos, també augmenta en número absolut els vots independentistes, que se situen per sobre dels 2.200 entre republicans, neoconvergents i cupaires. Catalunya en Comú suma 626 comicis


2 Comentaris

T

Toni

Igualada

23 de desembre 2017.00:10h

Respondre

Partit espanyolista???...pero si es va crear fa 10 anys a Catalunya ...

J

Jaume

Vilanova

27 de desembre 2017.10:44h

No t’enganyis Toni, és espanyolista! No crec que dir que va néixer a Catalunya sigui un argument per contradir-ho

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.