TORNAR

La llista de Puigdemont guanya de llarg als pobles atacats l'1 d'octubre

Malgrat quedar molt enrere, Ciudadanos creix als llocs per on va passar la Guardia Civil

politica
Dijous, 21 desembre 2017. 21:55. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Junts per Catalunya és la llista més votada als municipis amb menys habitants de la comarca. A Sant Martí de Sesgueioles, Montmaneu i Rubió, els pobles on va entrar la Guardia Civil l'1 d'octubre pel referèndum, l'opció independentista també revalida la seva victòria amb força marge.

La participació ha augmentat a la comarca i també als pobles més petits en aquesta jornada electoral intensa. Aquest augment s'ha notat especialment a Sant Martí de Sesgueioles, on l'1 d'octubre, durant el  referèndum, hi va haver una brutal intervenció de la Guardia Civil que va causar contusions a tres ciutadans del municipi. Els sesgueiolencs han votat en un 89%, amb les tres forces independentistes al capdavant. Primer, Junts per Catalunya, amb 105 vots; seguidament, Esquerra, amb 65; i la CUP, amb 24. Els 184 vots republicans han quedat molt per davant dels 41 que sumen les forces unionistes (C's, PSC i PP), però que són més que els 35 vots de fa dos anys.

La foto d'Stan de Zoysa durant la repressió a SesgueiolesMés impactant és el cas de Montmaneu, on Ciudadanos ha quedat com a segona força amb 13 vots -a molta distància dels 54 de la llista del president Carles Puigdemont-, per davant d'ERC i la CUP. El bloc del 155 ha pujat lleument també en aquest municipi respecte el 2015, dos mesos i mig després que l'institut armat es passegés amb uns 50 efectius pel bell mig d'un poble de 150 habitants. En el cas de Rubió, el tercer poble on els guardia civils van fer acte de presència per tancar col·legis, el bloc del 155 també queda molt per dessota dels vots independentistes: Junts per Catalunya, Esquerra i CUP reuneixen 115 vots, mentre que el tercet unionista en té 41.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.