TORNAR

El Consell Comarcal demana suport a la Generalitat per solucionar el problema de la manca d'Interventor

politica
Dilluns, 14 novembre 2022. 16:35. Redacció AnoiaDiari.

El president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, ha traslladat a la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, la problemàtica situació administrativa que està patint l'ens després de la baixa per malaltia del secretari i la marxa de l'interventor, una de les signatures indispensables per a qualsevol tràmit que es faci des de la institució. Una situació que va fer perillar el cobrament de les nòmines d'octubre dels més de 180 treballadors del Consell Comarcal de l'Anoia i que ha deixat en suspens diverses signatures, com ara les de pagaments a proveïdors.

El govern del consell va solucionar in extremis el pagament de la nòmina d'octubre a través d'un decret d'alcaldia i ara ha traslladat a l'executiu català "la necessitat de comptar amb solucions d'urgència per poder ajudar les Administracions locals quan una absència altera el seu funcionament".

En la trobada entre Xavier Boquete i Laura Vilagrà, també hi eren presents el secretari d'Administracions Locals i Relacions amb l'Aran, David Rodríguez, i la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells.

Darrerament, l'ens comarcal ha pogut incorporar un nou secretari, un funcionari d'habilitació nacional que presta servei en règim d'acumulació, però encara resta incorporar un nou interventor.

Xavier Boquete ha assenyalat que "volem obrir totes les vies possibles per a trobar un interventor o interventora el més ràpid possible; per això hem demanat suport a la Generalitat i, fetes les consultes pertinents a Madrid, sembla que una possible via passaria per l'accés a una borsa d'interins en situacions com aquesta. Tot i que la Generalitat no té competències per solucionar directament aquest tema, la consellera Vilagrà i el seu equip han mostrat una gran predisposició a ajudar-nos i confiem que conjuntament podrem trobar una solució com més aviat millor".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.