TORNAR

Decidim reclama "més concreció" en el nou Pla de Salut

Darío Castañé lamenta que no s’hagin fixat objectius en xifres

politica
Dissabte, 2 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana s'han donat a conèixer les línies generals del nou Pla de Salut d'Igualada. El document, amb un abast triennal, 2019-2022, es va aprovar al ple de dimarts.

La confluència d'esquerres Igualada Decidim ha emès un comunicat en relació al contingut del Pla local de Salut 2019-2022 que l'Ajuntament d'Igualada acaba d'aprovar. Segons Decidim "a aquest programa li falten xifres i un altre punt de partida". La plataforma valora que "sense quantificar és molt difícil tant realitzar programes amb objectius concrets com analitzar-ne després els resultats, i que sense anàlisi i autocrítica no estem davant d'un pla de futur, sinó del mateix, que segueix, fins i tot amb actuacions presentades com a noves que són copiades de l'anterior".

Una fotografia del ple de dimarts, en el que es va aprovar el Pla de SalutLa coalició vinculada als Comuns admet que "és un document tècnicament ben fet, amb accions amb les que difícilment s'hi pot estar en contra". Des d'un punt de vista polític, però, el portaveu de Decidim a l'Ajuntament, Dario Castañé, expressa que "és un document més de bones intencions d'any nou que un document amb un estudi basat en evidències resultat d'un procés d'autoavaluació".

Castañé lamenta que "han desaparegut els objectius amb xifres, com si mesurar l'impacte de les actuacions del pla no fos necessari per a avaluar la tasca realitzada". Castañé posa com a exemple que en el pla anterior es marcava com a objectiu augmentar un 10% el nombre de persones que realitzen algun tipus d'activitat física, mentre que per als propers anys no se'n marca cap. Juntament a aquesta absència de quantitats, el portaveu de la plataforma apunta que "en els objectius, trobem que aquest pla fa una diagnosi que ignora explícitament el resultat de les actuacions del pla anterior".

El regidor critica que "les enquestes sobre les que es basa el nou pla són de 2016 i 2017, al bell mig de l'anterior pla, no s'hauria d'haver definit resultats mesurables per a confirmar l'impacte de les actuacions del pla?". Conclou que "hi ha molta continuïtat en aquest pla, fins i tot un bon gruix d'actuacions que es plantegen com noves però són còpies de les del pla anterior". Entén que "l'absència d'autoavaluació és el que els hi permet continuar fent el mateix, de manera acrítica".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.