TORNAR
PUBLICITAT

La CUP es presentarà per primer cop a Piera a les eleccions municipals

Se sumen amb altres entitats i partits de Piera a un acte contra el feixisme el dia 23

politica
Divendres, 1 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A meitat d'aquest mes de gener es constituïa l'assemblea de la CUP de Piera. Participaran a les eleccions municipals com a alternativa en el camp independentista al govern col·legiat d'Esquerra i CiU, que és a l'Ajuntament des de 2011. 

Per primer cop, hi haurà una Candidatura d'Unitat Popular en unes eleccions locals a Piera. En declaracions a Anoiadiari, els membres de l'assemblea expliquen que "ens acabem de constituir aquest passat 12 de gener, però com a grup de suport ho érem des de l'octubre de 2017". El format de la candidatura serà en principi amb la marca de la CUP, tot i que especifiquen que "el nostre ideari és essencialment municipalista, i per això estem treballant amb altres entitats amb objectius comuns. Treballem per recolzar grups com la Plataforma pel tancament de l'abocador de Can Mata i també amb el moviment per la municipalització de l'aigua, Aigua és Vida".

Part dels integrants de l'assemblea ja havien fet d'apoderats a les eleccions autonòmiques de 2015, per l'1 d'octubre i, en les darreres eleccions del 21 de desembre de 2017: "des del primer cop que vam fer d'apoderats fins ara, el nombre de persones vinculades al projecte ha anat creixent". Comenten que "molts de nosaltres ja portem un llarg bagatge de lluita en diversos moviments socials i de les esquerres independentistes. També portem tota la vida participant en entitats culturals de la nostre vila o d'altres poblacions, en moviments de defesa del medi ambient, feministes, associacions culturals i de veïns, i algunes de nosaltres en altres formacions polítiques, sempre fent treball de base". 

Consideren que "així tenim més perspectiva de les necessitats i sensibilitats no satisfetes per al fins ara arc polític del nostre ajuntament. Serien per posar exemples: la democràcia horitzontal, la racionalització dels sous, el feixisme, la limitació de mandats. Al cap i a la fi, enyorem un temps que mai ha existit, i ens presentem per fer camí".

"S'han deixat les qüestions socials en segon terme"

Es postulen com a alternativa de l'esquerra independentista a un govern de dues forces també a favor de la independència, però que "han deixat les qüestions socials, per ser suaus, en segon terme". Segons la CUP "és imprescindible voler governar-nos nosaltres mateixos, ara bé, des del municipalisme és prioritari potenciar l'àmbit social i, haver convertit Piera en una ciutat dormitori no hi ha ajudat. No volem fer un tall en els darrers vuit anys, sinó analitzar d'on venim".

En aquest sentit, observen que "el creixement urbanístic promogut per CiU ens ha portat a la situació de col·lapse actual. No és acceptable que Esquerra es dediqui ara a repartir-se les legislatures amb els hereus d'aquest saqueig, i deixin en mans de l'església i algunes associacions, el treball d'urgència social que hauria de fer el consistori".

Afegeixen que "no oblidem tampoc que en el govern PSC-ERC la primera mesura que van adoptar va ser apujar-se el sou. Mentre tant hi ha una evident manca de projecte social i també d'espais per dur a terme les tasques necessàries, sobretot quan tenim espais públics buits com pot ser l'antic CAP, o edificis i pisos tancats o sense acabar".

A l'agenda hi tenen "afrontar la dispersió dels nostres nuclis" que "és un repte colossal". Consideren que la manca de serveis "és un problema que afecta a tots els barris i també al nucli. L'objectiu és estrènyer llaços físicament amb millores raonables en els serveis però a banda de la distància física caldrà relligar anímicament tots els vilatans, de vegades semblem països diferents. Fins ara uns aposten exclusivament pel nucli i d'altres fan quotes calculades repartint el pastís amb un membre il·lustre de cada barri".

Entenen que "hem de ser un sol poble, no es tracta d'un projecte concret ja sigui una depuradora, una plantada d'arbres o qualsevol altre. Es tracte de canviar la filosofia; tots som Piera. Creiem que l'harmonització dels nuclis passa per exportar el nostre model d'assemblea als barris, ja que moltes associacions de veïns han estat monopolitzades amb interessos partidistes". Creuen que "no s'han obert a una democràcia participativa, on quedi reflectida la pluralitat de cada barri. Seran les veïnes les que hauran de proposar les seves prioritats dins del pressupost que es disposi i dins del marc de valors de l'esquerra popular".

La dreta espanyola, també a les municipals

A més del PP, noves formacions fins ara no presents a Piera, de la dreta espanyolista, apareixeran per primer cop. No s'ha confirmat, C'S o l'ultradreta amb Vox concorreran per primera vegada, en un escenari en el que "a Piera s'estan cometent agressions contra la llibertat d'expressió i fins i tot algun atac purament feixista contra persones". "L'Ajuntament no respon al nostre entendre de la manera que seria desitjable. Al feixisme se'l combat, i si aquests actes contra persones trobessin suport de C's o qualsevol altre grup, ens tindran al davant". Afegeixen que "si es dediquessin a muntar un circ d'essències pàtries posaríem en evidència el seu patetisme absurd. És per això que el proper 23 de febrer tenim previst organitzar, juntament amb altres partits i entitats de Piera, un acte contra el feixisme amb un manifestació pel poble i la lectura d'un manifest".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.