TORNAR

El ple d'Igualada vota a favor una moció de la CUP de suport als Bombers en lluita

Els Bombers han reclamat millores en els vehicles, alguns amb 20 anys d’antiguitat

politica
Dijous, 31 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Unanimitat en el ple igualadí de dimarts entorn una moció de l'esquerra independentista a favor de les mobilitzacions dels Bombers. Des de fa mesos, aquest cos reclama a la Generalitat millores urgents en el material i la contractació de nous efectius, ja que els parcs estan sota mínims de personal. 

PUBLICITAT

En el darrer ple de l'Ajuntament d'Igualada aquest dimarts al vespre, la CUP va presentar una "moció reclamant les millores del col·lectiu dels bombers", una moció a la que es van sumar els grups d'ERC, PSC i Decidim i que va ser aprovada per unanimitat. Els cupaires es van reunir amb el cos de bombers del parc d'Igualada i aquests els hi van comunicar la necessitat, entre d'altres, de dotar-se d'un vehicle de salvament de caràcter permanent. En aquest sentit, al parc de bombers d'Igualada preocupa l'existència de vehicles amb vora 20 anys d'antiguitat i, també, l'escassetat dels mateixos, subratllant el fet que el parc igualadí ni tan sols compta amb un furgó de salvament de propietat. Aquest fet obliga al cos de bombers d'Igualada a utilitzar per als seus serveis un vehicle que va ser cedit temporalment pel parc voluntari de Capellades per un any, però ja han passat tres anys d'aquesta cessió.

Una intervenció dels Bombers en un incendi a la capital anoiencaL'Anoia té ara per ara dos parcs de Bombers: un a Igualada i un a Calaf. A aquests efectius, s'hi sumen esporàdicament els dels bombers voluntaris de Capellades i Piera i, en menor mesura, els de La Llacuna. Amb la negativa dels treballadors a continuar treballant hores extres, parcs com el de Calaf, entre molts altres a Catalunya, "han hagut de tancar alguns dies per falta de personal. En el cas d'Igualada, tot i haver mantingut el servei ininterrompudament, els treballadors denuncien que la manca de personal comporta que hi hagi dies en què el parc compta només amb quatre treballadors, una xifra del tot deficient davant eventuals solapaments de serveis".

Segons els cupaires, a banda, al parc d'Igualada "preocupa l'antiguitat dels vehicles i la seva escassetat. Per tot això, els cupaires van demanar a totes les forces del consistori el suport a les justes i necessàries reivindicacions dels bombers de la Generalitat de Catalunya, així com ha demanat a l'Ajuntament d'Igualada que cerqui vies per dotar al parc de bombers d'Igualada d'un vehicle de salvament de caràcter permanent i que insti a la Generalitat als recursos materials i humans que demanen, el col·lectiu dels bombers, tant importants per a la nostra societat".

El grup municipal que representen Albert Mateu i Eva Pedraza recorda que "(els Bombers) fa anys que arrosseguen unes condicions laborals precàries i que la situació ha arribat a un límit insostenible, fins al punt que entre el 2009 i el 2016 no es van fer oposicions i les noves convocatòries no han cobert totes les jubilacions, provocant una dràstica disminució i envelliment de la plantilla". Remarquen que "el 2014 es va aprovar un decret per ampliar el nombre d'hores extres que poden fer a l'any, però ha resultat una mesura que no permet cobrir tota la demanda". Davant d'aquests fets, des del passat mes de desembre els treballadors del cos de bombers han optat per començar una vaga d'hores extres per denunciar la situació i la CUP Igualada "volem recolzar la vaga instant a l'Ajuntament a que treballi per millorar aquest situació".

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.