TORNAR

Una delegació montbuienca a les festes patronals de Moncalvillo

10è aniversari del protocol d’amistat

politica
Dimecres, 1 juliol 2009. 16:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una delegació montbuienca encapçalada per l’alcalde Teo Romero va desplaçar-se el passat cap de setmana fins al poble de Moncalvillo de la Sierra (Burgos), per commemorar els actes del 10è aniversari de l’establiment del protocol d’amistat que uneix ambdós municipis. A més de la representació institucional, un autocar amb veïns montbuiencs originaris de Moncalvillo es van desplaçar fins a aquest municipi.

El 'Pont de Montbui' de Moncalvillo

Els actes institucionals van incloure un intercanvi de regals i objectes protocolaris, entre els quals cal destacar el lliurament per part de les autoritats de Montbui d’un Premi Bou simbòlic a Benito Benito Vilda, l’”avi” de Moncalvillo, persona nascuda el 3 d’abril de 1901, i tot un símbol d’aquest municipi. Cal destacar que és el primer cop que es lliura un premi Bou fora de la cerimònia oficial dels Premis, i es fa “en reconeixement a un gran amic i germà de Montbui”. Benito Benito Vilda, que ja va ser a Montbui per a l’acte d’inauguració del carrer de Moncalvillo que hi ha al municipi anoienc, és una de les persones amb una major longevitat, actualment 108 anys.

L’expedició montbuienca va ser rebuda per les autoritats de Moncalvillo, encapçalades per l’alcalde Juan Angel Elvira, que va recordar els grans vincles d’amistat entre ambdós municipis, i la bona salud d’aquest protocol d’amistat que uneix ambdós municipis des de fa 10 anys. L’alcalde Teo Romero també va agrair la gran aportació feta pels ciutadans montbuiencs originaris de Moncalvillo i va recordar que l’ajuntament sempre ha treballat per “estrènyer lligams amb aquells pobles i municipis d’on són originaris els nostres ciutadans”. Durant la seva estada a Moncalvillo, els representants municipals montbuiencs van poder veure de primera mà el pont de fusta que hi ha a Moncalvillo, que portarà per nom “Pont de Montbui”, en una clara mostra de la bona relació existent entre ambdós municipis.

Les festes de Moncalvillo, un poble molt petit ubicat a la província de Burgos, del qual quasi tots els seus veïns van emigrar cap a Catalunya (la gran majoria a Montbui) es realitzen en honor a Sant Pere. Hi destaca una cursa en bicicleta de muntanya, amb una espectacular pujada, amb rampes superiors al 35 per cent de pendent.

Montbui i Moncalvillo continuaran estrenyent vincles, de la mateixa manera que el municipi montbuienc ho ha fet amb la resta de pobles germans: Mata de Alcántara (Cáceres), Iznájar (Còrdova), Alcaudete (Jaén) i Lorca (Múrcia).

Pere Peñas


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.