TORNAR

Divergència d’opinions al PSC Anoia sobre la convocatòria d’un referèndum dins o fora de la legalitat

Defensen, però, una gran unitat de partit

politica
Divendres, 28 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dijous, al debat de política general, es va votar la convocatòria d'una consulta prioritàriament durant la pròxima legislatura per determinar el futur de Catalunya. Tots els socialistes van abstenir-se menys Ernest Maragall, que un cop més, va trencar la disciplina de vot i va votar a favor. Tot plegat és una mostra que dins el partit del PSC hi ha diferències d’opinions, un fet similar al que viu el PSC Anoia.

Aquests dies els socialistes anoiencs han sorprès als ciutadans amb algunes accions i gestos que han realitzat. Parlem sobretot del PSC a Igualada, la formació que el dimarts, durant el ple municipal, va presentar una moció on demaven la convocatòria d’un referèndum. Va ser el primer grup socialista d'una capital de comarca que va presentar aquesta moció i que va ser, a més a més, aprovada pel ple municipal. També aquest dijous, els grup del PSC a Masquefa també s'ha posicionat a favor d'un referèndum segons ha manifestat en un comunicat.

L’altre sorpresa va ser en el mateix ple d'Igualada, quan els socialistes igualadins van votar a favor de la moció presentada pel govern (CIU ERC-Rcat) de la declaració d’independència.

I per acabar la setmana, el portaveu del PSC Igualada, Jordi Riba, ha afirmat en declaracions a Ràdio Igualada que està a favor de la convocatòria d’un referèndum 'tant si es fa dins o for a de la legalitat'.

Defensa del dret a decidir

Davant d'aquests fets, des del PSC Anoia, el primer secretari, Teo Romero, afirma que 'el partit està més unit que mai' i argumenta que 'des de sempre el partit dels socialistes, també a nivell nacional, és una formació plural, rica en opinions i amb militants de diferents sensibilitats'.

Pel que fa a la moció que es va presentar a Igualada, Romero assegura que no els va sorprendre per que estaven al corrent, i que tampoc ha d'extranyar tant als ciutadans per que en el fons 'els socialistes som una formació democràtica que defensem el dret a decidir’. Romero, però, remarca que aquest dret s'ha d'exercir sempre i quan 'es faci dins la legalitat’.

Defensa de la legalitat

Precisament, preguntat per les declaracions de Jordi Riba, el primer secretari socialistes a la comarca no ha entrat en fer cap valoració i simplement ha manifestat que això de convocar un referèndum sense ser legal 'també ho diu el president Mas i ja es veurà’.

La seva preocupació

Teo Romero ha volgut deixar clar que el què realment els preocupa als socalistes 'és l'ús que CIU fa dels temes identitaris per amagar la duríssima realitat de la crisi econòmica, les altres xifres d'atur i les retallades socials'.


3 Comentaris

V

Vilanovi!

Vilanova del Camí

28 de setembre 2012.12:17h

Respondre

Quina llastima que a Vilanova tinguim el sector més proper a Teo Romero , i no estiguin per fer una declaració conjunta pel dret a decidir....

R

Ramon F.

Igualada

28 de setembre 2012.09:36h

Respondre

Ja seria hora que els socialistes catalans (els del PSC) donessin un pas endavant i fessin com l’Ernest Maragall.

Es hora de prendre decisions, decisions segurament difícils, però l’hora és... Llegir més ara i ningú entendria que después de segons quines accions i declaracions, els socialistes que estan a favor de que el poble català pugui decidir sigui com sigui, el seu futur, s’arronsin i continuïn sotmesos a les decisions que els seus companys més PSOE que PSC els imposen.

Per sort o per desgràcia, ben aviat veurem com acaba aquesta situació, ja que esta al caure la decisió de quin serà el seu cap de llista i el seu programa electoral. De moment ahir al Parlament una de freda i una de calenta: abstenció per un cantó i referèndum sí, però dins de la legalitat vigent per l’altre.

j

jaume

igualada

28 de setembre 2012.09:09h

Respondre

Felicito als senyors del PSC d’Igualada per la seva valentia i claretat en la que s’han posicionat. Ara falta veure si en la propera campanya electoral el PSC és capaç també de ser valent i... Llegir més d’incloure un ventall d’opinions tant amples com gairebé hi ha en la mateixa societat i a la vegada que no sigui feixuc i sigui capaç d’avançar en propostes per sortir de la crisi i pel reconeixement nacional tant per part d’Espanya com per Europa i tot el món.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.