TORNAR

Diversos Ajuntaments anoiencs aproven una moció per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

La política municipal fa força per aconseguir un estat propi

politica
Dimarts, 3 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una moció a diversos consistoris anoiencs instant al Parlament a iniciar un procés cap a la independència. Els pobles pioners on ERC ha presentat el text han estat Capellades, Carme, Hostalets de Pierola i Sant Martí de Sesgueioles i Jorba.

La moció insta el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional.

El document presentat per ERC va ser sotmès a votació en el ple dels diversos consistoris esmentats, Capellades, Carme, Hostalets de Pierola i Sant Martí de Sesgueioles i Jorba. Així, la moció presentada per Esquerra va ser aprovada en els cinc municipis: per unanimitat a Capellades (3 ERC, 6 CIU, 2 CUP, 2 PSC), Carme (3 ERC, 3 CIU, 1 Independent) i Sant Martí de Sesgueioles (4 ERC i 3 CIU), mentre que a Hostalets, per clara majoria (3 ERC, 2 CIU, 2 PSC, 1 no adscrit) únicament amb un vot en contra i una abstenció (PSC).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.