TORNAR

ERC defensa ‘un sí rotund i desacomplexat’ en les consultes

Darrer acte de campanya abans del 25A

politica
Dissabte, 24 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb la presència de la diputada igualadina Marina Llansana i el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, la Federació d’ERC a Igualada ha realitzat l’últim acte de campanya a favor de les consulta per la independència que se celebrarà a la ciutat el proper diumenge 25 d’abril, tot defensant el vot afirmatiu perquè Catalunya esdevingui un estat propi.

En aquest sentit, el portaveu d’Esquerra a l’ajuntament d’Igualada, Joan Torras, ha recordat l’esperit de lluita i de consciència nacional dels mandataris igualadins durant l’època republicana tot remarcant que ‘la seva lluita per uns ideals i per la llibertat del nostre país no pot ser menystinguda, doncs ans al contrari, ha de ser valorada com un horitzó a seguir’.

Per la seva banda, la diputada igualadina al Parlament de Catalunya, Marina Llansana, ha ressaltat el posicionament d’Esquerra Republicana amb les consultes, ‘es tracta de mostrar amb quin desacomplexament ERC dóna suport a les consultes, doncs és ERC qui ha situat el dret a decidir en el debat polític’.

Valorant molt positivament que en aquesta tercera onada, set municipis més de la comarca de l’Anoia s’hagin sumat a la iniciativa de realitzar consultes per la independència, Llansana també ha estimat el fet que, ‘aquest diumenge, en el global del país, més d’un milió tres-centes mil persones podran expressar lliurement el seu dret a decidir’.

Durant la seva intervenció, Jordi Portabella ha argumentat que ‘per Esquerra Republicana de Catalunya, el camí a seguir per superar el marc legal actual no és altre que l’exercici del dret a decidir’. Així, tot apreciant les consultes populars com una nova concepció en la forma de governar i de fer política que sempre ha defensant Esquerra, ha emfatitzat que ‘els catalans volem justícia, volem decidir’. Per últim Portabella ha accentuat que ‘cal construir una majoria política suficient per esdevenir un estat propi, i aquest és el nostre objectiu i la nostra voluntat’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.