TORNAR

‘Tot el que sigui participar i implicar-se em sembla molt positiu, té tot el meu recolzament’

MAR AGUILERA, membre de la Junta Electoral d’IGDecidim

politica
Divendres, 23 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Mar Aguilera és doctora en Dret per la Universitat de Barcelona, i professora de Dret Constitucional a la mateixa universitat. Ha treballat per Nacions Unides i la Unió Europea en països Timor Est, Sri Lanka, Veneçuela, Cambodja, Togo, Tanzània i Bòsnia. Forma part de la Junta Electoral de la comissió d’IGDecidim, i ens explica en què consistirà la seva tasca i què implica el moviment generat per aquestes consultes.

Mar Aguilera

Com és que formes part de la Junta Electoral per al 25A?

M’ho van proposar i vaig acceptar, perquè qualsevol iniciativa que serveixi per preguntar a la població coses que l’afectin em sembla molt bé. A més, com que no estic implicada amb la comissió a nivell de voluntària, penso que també és una manera de garantir, juntament amb els altres membres de la Junta, la neutralitat.

Quina missió tindrà?

Doncs sobretot, fer que es compleixi allò que ‘les eleccions han de ser lliures i justes’. A la pràctica resoldrem qualsevol problema que hi pugui haver, supervisarem els recomptes... En definitiva, hem d’assegurar que la consulta tingui legitimitat, almenys a nivell moral.

Ara la Coordinadora Nacional vol impulsar una iniciativa popular perquè el Parlament convoqui un referèndum vinculant. Què et sembla?

A mi aquests moviments participatius que s’han engegat des de la societat civil no em semblen gens malament, al contrari, sempre i quan siguin en positiu. Vull dir que està molt bé que la societat es mogui i estigui implicada, però hem de ser conscients que això també comporta certs riscos. Perquè, si es poden convocar consultes, es podem trobar davant de certes convocatòries que ens facin una mica de por... Però de totes maneres tot el que sigui participar i implicar-se em sembla molt positiu, té tot el meu recolzament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.