TORNAR

ERC demana al govern igualadí ajudes “a les famílies que no podran pagar la calefacció”

Els republicans denuncien que “el govern d’Igualada està destinant la irrisòria xifra de 7,30 € per família al mes per ajudar a pagar llum, aigua i gas”

politica
Dijous, 24 novembre 2022. 10:51. Redacció AnoiaDiari.

ERC Igualada, en veu del tàndem que encapçalarà la candidatura a les municipals, format per l’actual portaveu, Enric Conill, i la candidata Alba Vergés, ha tornat a reivindicar la proposta “d’ajudar a les famílies que no podran pagar la calefacció a l’hivern arran de l’increment del preu de la llum i el gas ara que arriba el fred.”

Els republicans han recordat que “aquest mateix any, a finals de febrer, ja vam portar a ple modificar les ajudes contra la pobresa energètica i el govern local va votar-hi en contra. També en les darreres negociacions de pressupostos hem proposat com a condició indispensable augmentar les ajudes en aquest àmbit, però el govern de Marc Castells no ha considerat necessari fer-ho. Sempre ens trobem amb la negativa del govern local”.

La formació republicana critica que “el govern d’Igualada està destinant la irrisòria xifra de 7,30 € per família al mes per ajudar a pagar llum, aigua i gas. Una dada que contrasta en negatiu amb les d’altres municipis que fan bé la feina i ajuden les seves famílies, com el cas de Reus, que ofereix ajudes d’entre 45 i 60 € al mes en funció del de la mida de la unitat familiar”. “El govern municipal no posa ni un euro per combatre la pobresa energètica que moltes famílies pateixen i patiran, ja que la partida pressupostària que s’hi destina ve subvencionada per la Generalitat. Per tant, el govern de Castells no aporta recursos propis”, remarquen des d’Esquerra.

Alba Vergés i Enric Conill assenyalen que “és qüestió de voluntat política invertir més diners a lluitar contra la pobresa energètica” i asseguren que “no podem acceptar que hi hagi gent que passi fred a l’hivern i l’ajuntament no formi part de la solució”.

En aquest sentit, ERC Igualada demana “doblar la partida d’ajudes amb recursos propis de l’ajuntament, ja que en els darrers anys el govern municipal no ha invertit ni un euro en aquest àmbit, únicament ha utilitzat els recursos que li transfereix la Generalitat“, recordant que “les dificultats en els pagaments dels subministraments afecten moltíssimes famílies, no cal tenir problemes per arribar a final de mes per tenir necessitats econòmiques i requerir ajudes”.

“Els impostos més alts de Catalunya haurien de servir justament per mesures com aquesta que ajudin a millorar la vida de la gent, i no pas per pagar excursions privades a Roma”, reblen els republicans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.