TORNAR

ERC guanya a la comarca i Carolina Telechea serà diputada altre cop

A Igualada els republicans resisteixen, creix JxCat i la CUP irromp amb força

politica
Dilluns, 11 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans tornen a ser la primera força de la comarca, amb gairebé 16.000 vots. La victòria d'ERC a nivell nacional consolida a Carolina Telechea com a diputada, l'única de la comarca.

Telechea, en el moment del seu votEl recompte que deixava la nit electoral deixava a Esquerra com a guanyadora a l'Anoia: 15.983 vots. Els republicans repeteixen la victòria de l'abril, però a causa de l'abstenció, de la irrupció de la CUP i de la pujada de JxCat, perden uns 3.000 vots a la comarca. La bona posició de Carolina Telechea, número dos a la llista, sobra a l'advocada per repetir presència al Congrés. També hi serà com era previsible Laura Borràs, diputada de JxCat, amb vincles igualadins. El PSC sols treu vuit diputats a la demarcació de Barcelona i Carles Cuerva -12è- queda lluny d'obtenir l'escó. L'altre opció anoienca era el cupaire Aleix Auber. Era quart a la llista i l'esquerra independentista entra, amb dos diputats, però ell queda dos llocs de ser-hi.

A Igualada, ERC també era guanyadora de manera clara, amb 5.767 vots, tot i que perd gas -un 19,47%- respecte al seu resultat històric de la primavera, quan van ser més de 7.000, concretament 7.162. En canvi, ara no hi ha hagut discussió en la segona posició: els socialistes perden quasi un miler de vots, mentre que JxCat en guanya 400. La candidatura de Laura Borràs queda amb 4.426 vots. El PSC, tercer, té 3.359 vots. En Comú Podem té ara 2.035 vots. La CUP aconsegueix 1.821 electors, xifra molt similar a les municipals. 

En l'àmbit de la dreta espanyola, la clatellada a C's també hi és a Igualada: de 1.887 a 891 vots. Això, però, es reflecteix en part en la millora dels resultats de PP i Vox, que guanyen uns 300 electors en cada cas. De fet, el partit taronja, que va entrar el maig al consistori d'Igualada, queda per sota del 5% dels electors igualadins.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.