TORNAR

ERC Igualada reclama ajudes municipals per als igualadins amb problemes per pagar els rebuts de subministraments bàsics

El grup municipal republicà a l’Ajuntament d’Igualada lamenta la ”passivitat del govern de la ciutat amb el que consideren que és un problema seriós i que mereix solucions de totes les administracions”

politica
Dijous, 17 febrer 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

ERC Igualada ha iniciat una campanya a través de les xarxes per recollir, anònimament, casos de veïns "que malauradament estiguin passant per una situació econòmica complicada que els dificulti el fet de poder pagar rebuts". Els republicans denuncien "la falta d'ajudes municipals que tenien els ciutadans d'Igualada per fer front a l'elevat cost dels rebuts d'aigua, llum i gas". Arran dels testimonis ja recollits, "alguns molt greus", la formació reclama "de forma urgent articular mecanismes d'ajuda a tot aquell veí o veïna d'Igualada que així ho demani" i anuncia que portarà aquesta problemàtica al proper Ple de l'Ajuntament d'Igualada, donant veu als afectats.

Àngel Ruiz, president de la secció local d'ERC a Igualada, ha manifestat que "hem rebut trucades de persones que han expressat estar al límit", remarcant que "les ajudes han d'anar destinades a un espectre molt ampli de la població, tal com ja fan diversos municipis".

La formació republicana ha anunciat que traslladaran alguns d'aquests casos recollits a través del seu Whatsapp (696 373 075), que ha funcionat com a bústia, a les comissions de l'Ajuntament d'Igualada "per fer-les arribar al més aviat possible a serveis socials". També han avançat que portarà la demanda d'aquestes ajudes i "donarà veu a totes aquestes persones que fins ara han estat ignorades municipalment" al pròxim Ple ordinari de l'Ajuntament d'Igualada. Enric Conill, portaveu del grup municipal d'ERC, considera "fonamental i d'extrema necessitat que l'Ajuntament estigui al costat de qualsevol persona que afronti problemes amb els pagaments garantint així que cap família no estigui en risc de quedar-se sense serveis bàsics i davant de la incertesa d'impagaments".

Des d'ERC lamenten que "Igualada hagi d'anar sempre a remolc amb qüestions socials i d'ajudes a la població i que l'Ajuntament estigui absolutament desconnectat de la realitat social dels igualadins i les igualadines". En aquest sentit, Enric Conill ha remarcat que des d'Esquerra "treballarem incansablement fins a aconseguir una Igualada al costat de la gent i que aquesta ciutat no es pot permetre tornar a perdre quatre anys més d'immobilisme i gesticulació".


4 Comentaris

a

albert

igualada

19 de febrer 2022.15:33h

Respondre

Foc d’ensenalls
Jo estic a l’atur amb 62 anys i vaig recorre a l’Ajuntament i NI CAS

F

Francesc

Igualada

22 de febrer 2022.10:12h

Bon dia Albert,

Primer de tot sento que les coses et vagin malament i intento entendre la frustació i ràbia que et pot donar el sentir que qui no té mania a cobrar mes a mes els... Llegir més diferents imposts i taxes ara et negui suport o t’acompanyi en un moment difícil.

Et recomenaria que et dirigeixis directement als Serveis Socials de l’Ajuntament (1r hauries de trucar a demanar hora) estan al Carrer Trinitat, hi ha varis departaments relacionats a Benestar i Cohesió Social que podrien encaixar. Per això trucar primer per a que t’orientin o tenir una primera entrevista pot ajudar a trobar el camí a una solució.

Serveis Socials Bàsics. Espai Cívic Centre.
c/ Trinitat, 12, 1r pis.
Telèfons: 93 803 19 50 i 93 804 75 81.

M

Marià

Igualada

19 de febrer 2022.14:10h

Respondre

Esteu arruïnant als catalans amb impostos i poder per això no poden pagar els rebuts i ara veniu a Igualada a fer de sans barons, que ens preneu per beneits, suposo que si.
Dedicat a fer d’actor... Llegir més i poder et donaran un bon contracte al “polonia” i bons calerons

F

Francesc

Igualada

18 de febrer 2022.08:44h

Respondre

Em sembla d’una demagògia barata impressionant el que esta fent ERC Igualada. Aquestes ajudes ja existeixen des del Departament de Drets Socials. És la Renda Garantida de Ciutadania. I si no és... Llegir més suficient, és pel Govern de la Generalitat d’on ells en son part (i el presideixen!) i el Departament de Benestar i Drets Socials que ara correspon a Junts des del Maig 2021 (Encara ni un any) i que abans era de Chakir El Homrani conseller també, d’ERC.

Suposo esta bé que qüestionin les polítiques socials del seu propi partit durant la pandèmia, però abocar en contra del Castells quan el problema el tenen i l’han tingut a casa?

Com es nota que s’acosten eleccions que per aquests ara tot s’hi val...

P.D.: estic molt a favor que l’Ajuntament pugui complementar o ajudar a les famílies en risc d’exclusió. El que em sembla malament és obviar o comunicar desinformació que pot portar a equívoc. En molts casos qualsevol ajuda de l’Ajuntament seria incompatible amb la RGC i el que cal és fer pinya i acompanyar a les famílies en aquests tràmits que a vegades es desconeixen i que estan fets per evitar situacions d’exclusió social (vaja, just el que ells diuen que no es fa).

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.