TORNAR

ERC I Reagrupament arriben a un acord a Igualada per anar units a les municipals

No s'ha pogut arribar a cap acord amb Solidaritat Catalana

politica
Divendres, 25 març 2011. 12:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dos dels partits independentistes de la ciutat han arribat finalment  a un acord per concórrer junts a les properes eleccions municipals. Esquerra i Reagrupament han decidit fer un front comú. La representació de Reagrupametn serà simbòlica ja que cap membre de RCat ocuparà un lloc destacat en la llista de Joan Torras, i segons el comunicat que ha emès Reagrupament als seus militants: ‘Han prevalgut els interessos de la ciutat per damunt de les posicions a les llistes, vetllant per un programa electoral constructiu per Igualada’.

Joan Torras ja havia expressat el passat mes de febrer el seu desig personal de comptar amb una candidatura unitària: ‘Hem de demostrar a la ciutadania que en temes bàsics som capaços de posar-nos d’acord’, va afirmar Torras. Ara, un mes i mig després, la unitat és una realitat i ERC i Reagrupament concorreran junts a les eleccions municipals després d’una llarga temporada de converses.

La incorporació en la llista d’ERC de membres de Reagrupament és simbòlica ja que cap membre d'aquest partit ocuparà els primers llocs en la llista. Tot i així, els dos partits han arribat a un acord per anar a la una davant de la propera cita electoral. No ha passat el mateix amb Solidaritat amb qui no s’ha pogut arribar a un acord. Segons fonts de Reagrupament, SI no es va mostrar oberta a formar una coalició, tot i que els membres d’aquesta força política havien fet una crida a la unitat en el seu acte de presentació. Les fonts d'ERC apunten que ni tan sols hi ha hagut cap trobada formal amb els membres de SI a la ciutat.


19 Comentaris

À

Àngels

Igualada

28 de març 2011.10:41h

Respondre

Pol, això que dius és incorrecte. A saber, Reagrupament va procedir inicialment d’una escisió d’esquerra cap a l’any 2.008. Aleshores es va constituir en associació política totalment al... Llegir més marge d’ERC. De fet, el 50% dels associats no haviem militat mai, el 25% aprox. prové de CIU i el 25% restant prové d’ERC. Molts d’aquests últims s’han passat a Solidaritat, que, coses de la vida, i ja en van unes quantes, no han fet per manera que hi hagi una entesa.
El programa de la coalició ERC-REAGRUPAMENT serà un programa consensuat per les dues parts, amb la voluntat d’entesa i d’unir esforços per al canvi del model de gestió a Igualada, la millora de la ciutat, la reactivació de l’economia municipal i comarcal i la cura per la transparència i la ètica política en el consistori, treballat tot això, amb la perspectiva d’una política catalanista i nacional de cara a la inevitable independència de Catalunya que esperem sigui en pocs anys.
Visca Catalunya i visca la unitat per a avançar junts cap a la prosperitat i la Llibertat de la nostra estimada terra Catalana!

e

evaristo

igualada

28 de març 2011.03:21h

Respondre

si es que ya no saben que hacer, mejor votar al PP

P

Pol

Igualada

26 de març 2011.22:14h

Respondre

Celebro que es presentin junts. De fet, no fa masses mesos que eren el mateix partit, segur que no hi ha moltes diferències de programa.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

26 de març 2011.18:58h

Respondre

Felicitats,
És una molt bona noticia, hi ha molt bona gent a reagrupament d’Igualada i a Esquerra també, ha sigut una decisió molt assenyada, per ambdós costats. Igualada hi sortirà guanyant.... Llegir més Llàstima que hi hagi gent que no ho enten axis.
Us desitjo molt bona sort i bona feina.

X

Xavi

Igualada

26 de març 2011.16:20h

Respondre

Per fi bones noticies.
Felicitar Reagrupament per aquesta frase: ‘Han prevalgut els interessos de la ciutat per damunt de les posicions a les llistes, vetllant per un programa electoral constructiu... Llegir més per Igualada’
Endavant!

f

fèlix

Igualada

26 de març 2011.12:37h

Respondre

una molt bona notícia!!!

felicitats a ERC per apostar per la unitat, felicitats a RCAT per tenir clar que el més important no és quin número et trobes dins de la llista sinó fer un bon... Llegir més projecte per la ciutat.

endavant per la independència dels Països Catalans!!

J

Jordi

Igualada

25 de març 2011.23:35h

Respondre

Gran notícia per l’independentisme igualadí.
Per fi s’han unit els dos únics partits que realment volen la independència.

Un cop més han quedat retretats els de SI no volent arribar a cap... Llegir més acord amb ningú.

P

Pep Itu

igd

25 de març 2011.23:12h

Respondre

Sols anirem més ràpid, però junts arribarem més lluny!!! Si només volem envoltar-nos de gent igual que nosaltres, només serem 4 gats, per tant, cal ser generosos i obrir-se a noves maneres de... Llegir més fer i pensar que enriqueixin una posició comuna que al final ens farà a tots molt més forts!

Ara bé, cal evitar tornar a caure en errors del passat! Prou endogamia ideològica i més regeneració de persones i idees. Cal que torni l’aire fresc ,,, amb il·lusió!!!

R

Ramon E

Igualada

25 de març 2011.21:25h

Respondre

Curiós veure com els Reagrupats fa pocs mesos definien la gent d’ERC com els ex-independentistes i ara tornena a ser amics.

r

roger

25 de març 2011.21:00h

Respondre

m’agraderia votar un partit que defensés la independència dels països catalans, una societat socialment justa i una democràcia directa i participativa. Llàstima que no es presenti la... Llegir més CUP.

aixins doncs, sempre queda el VOT NUL crític! pels que no volem que ens representin!

M

Manuel Portijo

Masquefa

25 de març 2011.18:39h

Respondre

A veure si el gobern dels ’millors’ comença a veure-hi clar. Jo no votare un partit autonomista. Les coses s’han de demanar pel seu nom, volem Independència, i cal demanar-ho també a les... Llegir més municipals. I els solidaris, que s’afegeixin a això que monten els de esquerra i reagrupament o que pleguin. No ofereixen res de diferent.

N

Nacho

La pobla

25 de març 2011.17:17h

Respondre

Aquests de la junta local de Reagrupament els tenen quadrats. Jo els vaig votar i despres del 28N ho hagues deixat estar, en canvi ells encara estan alla erre que erre. A més crec que faran bona... Llegir més feina posant en cintura als esquerrans, perque tornin pel bon cami.Celebro que no tirin la tovallola i espero que la gent d’Igualada ho sapiquen valorar.

J

Jordi

Igualada

25 de març 2011.17:05h

Respondre

I els se Solidaritat, que fan? Es presenten sols? Em sabrà greu per ells perque seran esforços perduts amb un trist paper. Mes valdria que prenguessin nota, que el moviment es demostra caminant. De... Llegir més res val pregonar la unitat als quatre vents i quan arriba el moment tot son pegues. Que es deixin d’histories i que se sumin a la llista unitaria de ERC-RCAT, que sols faran pena.

D

David

Igualada

25 de març 2011.15:33h

Respondre

Una gran noticia. L’independentisme (seriós) s’ha unit i aniran plegats per a treballar en pro d’Igualada. És encara més positiu que s’hagin deixat de banda els llocs a la llista i els... Llegir més interessos personals, i s’hagi apostat per un programa electoral a favor de la nostra ciutat.
Ànims i endavant!

O

Oriol

25 de març 2011.15:20h

Respondre

felicitats! finalment es demostra que pot haver-hi unitat. això és una gran notícia.

A més, honora que el principal escull no ha estat les quotes de poder (llistes) sino el programa.

començo... Llegir més estar orgullós de tenir gent capaç de llimar diferències per anar junts.

una lliçó per tothom.

J

Josep

Igualda

25 de març 2011.15:09h

Respondre

Felicitats! Per fi una bona notícia per l’independentisme i la ciutat. Algú parlar de sumar en comptes de dividir. Ens feia falta una mica d’il·lusió. Segur que tothom ha hagut de posar-hi de... Llegir més la seva part. Només així s’aconsegueixen els acords. Enhorabona i endavant!

R

Roger

Igualada

25 de març 2011.15:03h

Respondre

Ostres, estic content, Igualada s’ho mereix!

C

CesK

Igualada

25 de març 2011.14:50h

Respondre

Pare i fill sempre han d’anar de la maneta, i més quan les coses van maldades i només es vol figurar i fer teatre.
Ara algú que digui que no s’ho esperava?

T

Toni G.

Igualada

25 de març 2011.14:25h

Respondre

Pronostico un autèntic desastre per a ERC. No es poden fer més malament les coses. Reagrupament era un gruposcle residual i amb pocs seguidors. No sé quina necessitat hi havia d’ajuntar-se amb... Llegir més persones que només fa mesos deien autèntiques barbaritats sobre ERC. El temps sempre posa a tothom al seu lloc. Les coses es van clarificant. Marc Castells, favorit número 1 a l’alcaldia. Igualada respira canvi.
Jordi Aymamí, caient amb honor donant la cara fins el final en segon lloc. Pere Calbó sumant vots de socialistes descontents pot pujar bastant amb el PP. I ERC es veurà desbordada pels votants farts de tantes derivacions. Està claríssim que baixaran. Em falta per veure els ultradretans radicals de PxC què poden fer. També pronostico que ICV com a màxim treuria un regidor.

Repartint, quedaria una cosa així. I no crec que m’equivoqui gaire.

CiU 9
PSC 6
PP 3
ERC 2
ICV 1
PxC 0
SI 0
Gent Nostra 0

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.