TORNAR

Esquerra cerca un pacte per portar l'estabilitat a l'Ajuntament de Vallbona

El nou alcalde, Joan Garcia, recalca que no vol governar sol

politica
Dimarts, 21 juliol 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La retirada de Raül Parramon (CiU) ha alterat l'arquitectura del consistori de Vallbona. En una sessió de fa 10 dies, la vara va anar a parar a Joan Garcia Semitiel, d'Esquerra, que té la majoria simple, quatre sobre nou regidors. Els republicans manifesten que volen més estabilitat i un pacte de govern.

En unes poques setmanes, els tres grans protagonistes de la política de Vallbona els darrers anys, Romà Casanovas, Raül Parramon i Òscar Labraña, de PSC, CiU i ERC respectivament, han cedit el pas a nous representants, per diferents motius. Si Raül Parramon va abandonar fa deu dies l'acta en favor de José Antonio Peña, Òscar Labraña passava el relleu a Joan Garcia Semitiel, que ara mateix és l'alcalde. Els republicans recuperen l'alcaldia ja que són la primera força, però el nou batlle demana enfortir el govern amb un pacte amb un altre grup.

Garcia, segon a l'esquerra, amb els seus companys FOTO: ERCLa renúncia sorpresiva de Parramon ha canviat la situació del consistori i no s'ha reeditat cap pacte a tres entre Veïns amb Veu, l'antiga federació de CiU i PSC. En el ple que va seguir a la renúncia, Joan Garcia Semitiel es va proclamar alcalde per majoria simple. El republicà, en declaracions a Anoiadiari, espera asseure's "amb els altres grups per cercar un pacte de governabilitat a Vallbona" i acabar "amb la inestabilitat".

El pacte d'investidura entre PSC i CiU, amb Veïns amb Veu, que va possibilitar l'elecció el 13 de juny de Raül Parramon, no s'ha reeditat per segona vegada. Garcia Semitiel manifesta la seva voluntat de governar "i només en darrera instància sols. Volem aconseguir una majoria". Estenen la mà i subratllen que "ja en campanya i després de quedar primers a les eleccions vam parlar de pactar. Ara, que estem al govern, volem firmar un acord d'estabilitat i estem oberts a tothom".

ERC assenyala  Eudald Planella (PSC), com l'únic "que no s'ha volgut asseure amb nosaltres". En canvi, esperen que Paco Corral (VV) o el nou representant de CiU siguin més receptius: "ens han fet explícita la seva voluntat de dialogar". Garcia Semitiel confia que s'obtingui un acord abans de l'agost, però admet que "cal veure com es resol la successió de Parramon i quin representant de CiU acaba com a regidor". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.