TORNAR

Eufòria a la Rambla

Tranquil·litat a ICV i decepció al PSC i ERC

politica
Dilluns, 29 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Preveient-se guanyadors, CIU havia preparat per al seguiment del 28N una seu ‘pop-up’ a la Rambla igualadina. Fora, hi van instal·lar una pissarra on anaven anotant les dades dels diversos col·legis electorals. Satisfets, Marc Castells i Maria Senserrich rebien les felicitacions de tots els simpatitzants que s'acostaven a la seu per compartir la victòria. Quan encara faltava un 20% dels vots per escrutar, ja s’obria alguna ampolla de cava. Somriures i bons pressentiments.

Jordi Calpe, a la seu d'ERC

Seu del PSC a Igualada

Recomptant, a la seu d'ICV

Marc Castells i Maria Senserrich, celebrant la victòria de CIU

Suportant el fred, més d'una quarantena de persones van escoltar les paraules de Marc Castells i Maria Senserrich, que des d'una tarima donaven les gràcies i mostraven la satisfacció després de conèixer els resultats.

Castells va dir que assumia amb molta il·lusió la victòria, perquè ‘Mas es mereixia aquests resultats’. El regidor igualadí també afirmava que 'aquest és el primer pas perquè CIU guanyi les municipals del juny vinent’. Per últim, Marc Castells apuntà que comença una nova era per a Catalunya i donà les gràcies a tots aquells que han fet confiança al seu partit.

Maria Senserrich, sabent que començava una nova etapa com a diputada, va declarar il·lusionada: 'A mi ja m'agraden els reptes, però aquest és un senyor repte'. Senserrich va recordar que havia de ser mare però que tenia moltes ganes de treballar en aquest projecte, va donar les gràcies a tots els votants i va apuntar: 'estem molt contents perquè hi ha gent que mai havia votat Convergència i avui ha dipositat a l’urna una butlleta amb les nostres sigles'.

La festa al cèntric local de CIU va continuar fins tard; alguns dels militants aprofitaven per fer petar la xerrada i comentar els resultats als diversos municipis de la comarca, mentre que d’altres van desplaçar-se fins a Barcelona per sumar-se a la celebració de l’Hotel Majèstic.

Contenció a la resta de les seus

Al passeig de les Cabres, lloc on té la seu el PSC Anoia, ambient tranquil i de fair play. Anna Maria Garcia felicitava els guanyadors i valorava la participació de la jornada, concloent que ‘més que un retrocés de les esquerres, és una victòria clara de Convergència’.

Jordi Calpe, a la seu d'ERC al carrer d'Òdena, acceptava que els resultats de la formació havien estat dolents, 'pitjors del que esperàvem'. Va lamentar el descens del vot independentista i va apuntar tres possibles factors culpables de la davallada dERC: 'En primer lloc, la crisi malmet sistemàticament tots els partits de govern, en segon lloc ERC no hem sabut explicar ni el fet de formar un tripartit ni l'obra de govern que hem fet durant aquests anys; i en darrer lloc, ens han afectat els conflictes interns de partit'. Jordi Calpe va intentar fer-ne una lectura positiva, afirmant que ERC és conscient del problema i que haurà de treballar per posar-hi remei.

A la seu d’ICV, aplaudiments quan per televisió es confirmen ‘els verds’ com la quarta força, per davant d’ERC. Francina Gabarró també destacava l’augment de la participació, i afirmava que ‘hi ha transvasament de vots d’ERC cap a CiU, però sembla ser que la representació de les esquerres que hi havia fins ara, no podrà ser’.

Finalment, des de Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Castells es mostrava molt content perquè la formació havia entrat al Parlament, 'que era l'objectiu que ens havíem marcat'. Castells va destacar el 5% dels vots obtinguts a Igualada, 'cosa que ens demostra que el nostre projecte ha de seguir treballant i mirant endavant'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.