TORNAR

FesEuropa.cat, una plataforma web per preguntar i debatre amb els candidats a les eleccions europees

Fes preguntes, qüestiona, debat.

politica
Dijous, 30 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
FesEuropa.cat es tracta d’una iniciativa ciutadana que pretén impulsar un nou marc de relació entre polítics i ciutadans partint de les possibilitats que internet aporta a la conversa i l’intercanvi d’idees. El projecte es va posar en marxa el passat cap de setmana en fase beta i ja compta amb un gran nombre d’usuaris registrats i de visites.

Imatge de la web FesEuropa.cat

Ja està en marxa la plataforma web www.feseuropa.cat, un projecte de web 2.0, impulsat per la Fundació Catalunya Europa, amb la col·laboració de NuestraCausa que pretén contribuir a què la relació entre la ciutadania catalana i els representants europeus es beneficiïn dels avantatges que la tecnologia aporta a la conversa i l’intercanvi d’idees i propostes.

El projecte es va posar en marxa el passat cap de setmana en fase beta i ja compta amb un gran nombre d’usuaris registrats i de visites. En la web es poden formular preguntes als candidats en format text, imatge i/o vídeo, aquestes es poden votar,... A més, s’ha posat en marxa un blog que s’alimentarà amb articles de blocaires, politòlegs, experts en Europa i Relacions Internacionals, així com dotar de contingut i resumir les diferents preguntes que es formulen a la web principal.

Al mateix temps, s’està donant a conèixer la iniciativa a tots els candidats catalans a les eleccions europees per tal de què usin l’eina com una via més per respondre als ciutadans. També s’està difonent als partits polítics, institucions europees,... La resposta dels candidats a les diferents preguntes que formulin els ciutadans serà la clau d’aquest experiment de participació ciutadana en format on-line.

En només 2 dies, el perfil de twitter FesEuropa ja compta amb més de 250 seguidors i el grup Facebook té més de 250 amics.

FesEuropa


2 Comentaris

A

Albert

Igualada

6 de maig 2009.19:09h

Respondre

Una proposta molt interessant, qüestió de seguir-ho!

M

Màrius

Igualada

30 d'abril 2009.09:36h

Respondre

Algo com això si que fa falta i a tots nivells !!! :
Premi Pulitzer 2009
http://www.politifact.com/truth-o-meter/

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.