TORNAR

La igualadina Núria Vergés, nova directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs

Vergés és investigadora i ha estat professora del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona.

politica
Dimecres, 22 setembre 2021. 07:18. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Govern ha nomenat aquest dilluns la igualadina Núria Vergés i Bosch, nova directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, un direcció general adscrita al Departament d’Igualtat i Feminismes, té per objectiu assolir l’equitat de gènere en l’àmbit laboral, trencar la bretxa salarial i impulsar polítiques de reforma horària. Vergés és investigadora i professora del Departament de Sociologia de la UB. També forma part del grup de recerca Copolis sobre Benestar, Comunitat i Control Social i de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere, a més d’haver estat directora de la Unitat d’Igualtat de la mateixa UB.

La Direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs té entre els seus principals objectius impulsar programes que trenquin la bretxa salarial i fomentar actuacions que eliminin les desigualtats en l’accés de les dones al mercat laboral. També pretén promoure polítiques d'organització del temps i reforma horària que permetin la conciliació de la vida personal, familiar, associativa, de ciutadania i laboral.

Núria Vergés i Bosch, germana de l'exconsellera Alba Vergés, va néixer a Igualada l’any 1976. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, diplomada en periodisme de conflictes, DEA-Màster en Ciències Polítiques i Socials per la UPF, Màster en Polítiques Públiques i Socials per la UPF i la JHU, i doctora en Societat de la Informació i del Coneixement per la UOC-In3.

Ha treballat en diverses universitats i centres de recerca catalans i internacionals. Professora del Departament de Sociologia de la UB (2011-2021) i directora de la Unitat d’Igualtat de la mateixa Universitat (2021), també ha estat Investigadora de l’Institut In3-UOC (2009-2012), del CIIMU (2006), de l’IGOP (2007) i de la UPF (2001-2005), entre altres.

Ha estat professora i investigadora visitant a universitats com la Trinity College Dublin, la Universitat de Buenos Aires, la universitat de Sao Paulo, la universitat de Konstanz i la Universitat de l’Ulster.

Membre del grup de recerca COPOLIS i de l’Institut interuniversitari d’estudis de dones i gènere (IIEG), ha impartit docència de grau i màster sobretot en sociologia, estudis de dones i gènere, ciències polítiques, ciències del treball, comunicació i criminologia.

També es defineix com a feminista i activista tecnosocial.  Ha participat i col·laborat amb diverses entitats i col·lectius feministes i per la transformació social. Entre altres, destaquen la col·lectiva sobre gènere i TIC Donestech, l’Associació de dones per la recerca i l’acció, Simref, Ca la Dona, FxI, AMIT, La Base, Telenoika o Riereta.

Els seus temes d’investigació i acció se centren en l’àmbit del gènere i els treballs, la relació gènere i TIC, l’Estat del Benestar i les polítiques públiques i familiars, les violències masclistes i les metodologies feministes. En relació amb totes aquestes temàtiques, ha publicat multitud d’articles i  llibres i ha participat i liderat diversos projectes, recerques, actes i altres accions relacionades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.