TORNAR

Jornada de Reagrupament Independentista a Igualada

Diumenge es va fer un acte polític a la plaça Pius XII i es va inaugurar el local electoral

politica
Dilluns, 6 setembre 2010. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’associació Reagrupament Independentista va inaugurar local electoral a Igualada. Durant el matí es va reunir la junta política i per la tarda, a part de l’obertura del local del carrer santa Maria, hi va haver una trobada dels coordinadors comarcals i un acte polític a la plaça Pius XII de la capital de l’Anoia.

Joan Carretero

El local de Reagrupament, al carrer de Santa Maria

En aquest acte públic hi van intervenir Teresa Pelegrí, candidata de l’Anoia per Reagrupament Independentista, Rut Carandell, Carles Móra, Joan Carretero i Enric Canela. Aquest darrer s’ha sumat al projecte de Reagrupament, procedent de la plataforma Suma Independència. Als actes de la tarda hi van assistir més de 200 persones.

En primer lloc va parlar Teresa Pelegrí que va destacar que 'només tenim dues opcions, ser assimilats completament, sense que se’ns garanteixi mai ser acceptats com a iguals o bé anar pel nostre compte, treballant per un Estat propi'. Pelegrí també va comentar que els partits no són un fi en si mateixos, sinó una eina per servir al país i que no podem perdre més el temps en reivindicacions com les seleccions nacionals, la llengua, etc. 'És esgotador per a nosaltres i per als altres', va afegir. A continuació ha pres la paraula Rut Carandell, cap de llista de Reagrupament per Barcelona que va dir que 'cal un canvi de l’actual situació d’indignitat a una altra de digitat'. Sobre el nou local va comentar que a partir d’ara als igualadins que hi passin se’ls explicarà de manera serena i coherent en que consisteix el projecte de Reagrupament. Després va fer la seva intervenció Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt, que va comentar que dissabte havia estat al monestir de Sant Pere de Rodes, juntament amb altres trenta alcaldes que s’han declarat moralment exclosos de la constitució, que va qualificar 'd’obscena i que cada vegada ens emmanilla més'. Va anunciar que el dia 12 a Arenys de Munt es farà el primer aplec independentista i també que s’enviarà una comissió a Atlanta per a veure a l’expresident nord americà Jimmy Carter. L’alcalde d’Arenys va demanar de desconfiar d’aquells que diuen 'estic pel sobiranisme, però...' perquè va dir que ningú ens pararà si nosaltres volem. Móra va finalitzar el seu parlament amb un emotiu 'gràcies poble d’Igualada, us estimo!'

A continuació va parlar el doctor Enric Canela que va dir que se sent profundament identificat amb el programa de Reagrupament, on hi té molts amics fruit de la manifestació a Brusel·les del 7 de març del 2009, on es van reunir moltes persones procedents de diversos àmbits de l’independentisme. El Dr. Canela va convidar a treballar per sumar el màxim de persones possible, que han de portar a ser determinats al proper parlament que surti de les eleccions de la tardor. Va finalitzar l’acte el Dr. Joan Carretero que va comentar que inaugurar un nou local és un motiu de satisfacció i que 'és un símbol de la nostra solidesa i determinació'. Durant el seu parlament va recordar l’acte que va fer el divendres passat a Vacarisses amb la doctora Ramon Vergès, amb la qual va coincidir a fer un pronòstic de que el país està en una situació gravíssima. Malgrat això va dir que 'la curació és possible i la bona notícia és que només depèn del malalt'. Joan Carretero va convidar els assistents a preguntar als que diuen que pactaran un concert econòmic per a Catalunya, amb qui ho faran 'amb el PSOE? amb el PP? amb tots dos alhora?'. A continuació va dir que seria millor que us 'parlessin d’un Estat federal, perquè us podeu fer un tip de riure'. Va finalitzar convidant a transformar les properes eleccions autonòmiques en unes eleccions lliures.

Al matí es va fer la trobada de la junta política en un hotel de la capital de l’Anoia i a la tarda, abans de l’acte polític i de la inauguració del local, hi va haver una reunió al teatre de l’Aurora amb els coordinadors comarcals.

La nova seu de Reagrupament està situada al carrer de Santa Maria número 4 i ha estat cedida, com la majoria de locals electorals inaugurats recentment, de forma gratuïta per un associat.

Reagrupament Anoia


6 Comentaris

D

David Prat

Igualada

7 de setembre 2010.17:41h

Respondre

Tot i que uns quants (o molts) donin per morta la primera candidatura independentista d’ampli espectre polític dels últims anys, Reagrupament no para de créixer i de tenir nous associats i... Llegir més amics. Els associats (militants) ja sumen més de 3400, i només cal veure l’agenda d’actes i les sales on es celebren per veure la salut que té RCat.

És evident que la fragmentació del vot independentista pot perjudicar, però darrere de segons quins col·lectius hi ha molt interès personal i polític que fa impossible la unió.
I per puntualitzar al Marc Ferré; No ens hem de creure les enquestes (ja sabem qui les fa) però recentment a La Vanguardia ha sortit reflectit que Reagrupament aconseguiria vora el 3% de vots (que li farien sumar entre 0 i 3 escons) mentre que Joan Laporta està lluny d’aquesta xifra. Les enquestes no ens les hem de creure, però si La Vanguardia dóna 3 escons a Reagrupament, vol dir alguna cosa ;)

À

Àngels

Igualada

7 de setembre 2010.10:24h

Respondre

Moltes gràcies a tots els que vau estar el diumenge a l’acte d’inauguració del local. Reagrupament no defalleix.
Tenim quelcom molt valuós, més que la imatge mediàtica, i és el treball ben... Llegir més fet, rigorós i un plantejament molt clar i definit. Independència per Catalunya i regeneració democràtica, sense la qual una Catalunya independent seguiria tenint un Parlament de disbauxa, inmobilisme i corrompiment.
Els polítics han de servir al poble, no servir-se del poble pel propi enriquiment.
Visca Catalunya i Visca Reagrupament!!

A

Anna

Igualada

7 de setembre 2010.08:50h

Respondre

Quina llàstima! Jo volia votar reagrupament però amb la Pelegrí al davant m’ho replantejaré...la seva ”política” a nivell local ha estat només destructiva... snif...

M

Marc Farré

Igualada

7 de setembre 2010.08:39h

Respondre

Siguem seriosos. Amb la dispersió del vot independentista, l’únic que sortirà afavorit és Convergència. Reagrupament amb prou feines arribarà a tenir presència al Parlament. Penso que és un... Llegir més partit de quatre, on els personalismes han quedat clarament definits. A més, Solidaritat Catalana i Reagrupament lluiten pel mateix espectre de votants -una part dels més ”durs” dels antics votants de CiU-. Sincerament, veig amb més força a Solidaritat Catalana. Com a mínim tenen al Laporta i a l’Anna Arqué, que almenys captaran ràpidament el vot dels indecisos/es.

El meu pronòstic per a les eleccions:

CiU 59
PSC 28
PP 17
ERC 13
ICV 11
Solidaritat Catalana 3
PxC 3
Reagrupament 1

(No crec que Ciutadans ni UPD ni la Nebreda tinguin representació).

Amb un Parlament fragmentat, el millor seria un govern de concentració CiU-PSC o un de coalició CiU-ERC, però molt em temo que ens podem trobar un altre ”Pacte del Majèstic” CiU-PP.

R

Rosa

Igualada

6 de setembre 2010.20:45h

Respondre

Ja començo a ser gran i veig molt clar els enganys, a les properes eleccions la única proposta clara és la de Reagrupament. Només puc votar Reagrupament. Amics ! No defalliu !

R

ROSA

IGUALADA

6 de setembre 2010.17:25h

Respondre

JA COMENÇO A SER GRAN I VEIG FORÇA CLAR ELS ENGANYS, A LES PROPERES ELECCIONS L’ÚNICA PROPOSTA CLARA ES LA DE REAGRUPAMENT, NOMÉS PUC VOTAR A REAGRUPAMENT, AMICS !NO DEFALLIU!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.