TORNAR

Junts per Igualada reivindica "la transformació verda, barri a barri" del seu govern

La formació liderada pel batlle Marc Castells destaca el pla d’arbrat, amb què els darrers tres anys s’han plantat 500 arbres nous i n’ha substituït prop d’un miler

politica
Diumenge, 6 febrer 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Augmentar i millorar els nostres espais verds, amb l'objectiu de ser una ciutat més amable i saludable", és un dels objectius marcats per Junts per Igualada quan va assolir l'alcaldia, el 2011. La formació encapçalada per Marc Castells reivindica, entre les grans accions realitzades per aconseguir aquesta finalitat, com l'Anella verda o el Parc Central, altres actuacions de dimensions menys petites però igualment importants, com el pla d'arbrats.

PUBLICITAT

Junts per Igualada posa com a exemples de les accions realitzades pel govern igualadí amb la voluntat de complir l'objectiu esmentat "d'augmentar i millorar els nostres espais verds, per ser una ciutat més amable i saludable", "la creació de l'anella verda (un circuit de lleure i salut de més de 28 quilòmetres al voltant de tota la ciutat) i del Parc central, a la zona nord de la ciutat (un espai de 25.000 metres que enguany s'ampliaran en 20.000 metres més), que han representat un canvi substancial per a la ciutat."

Al costat d'aquests grans projectes, la formació també ha destacat el pla d'arbrat que s'ha fet durant els darrers anys. "Els parcs i els arbres aporten grans beneficis a les zones urbanes: redueixen els gasos contaminats (CO₂), actuen de filtres contra agents químics i petites partícules, augmenten la biodiversitat urbana, funcionen com a reguladors tèrmics i milloren la salut física i mental de les persones. Una ciutat més amable que hem millorat barri a barri. Tot i això, alguns dels arbres també causen perjudicis (al·lèrgies, trencament de ferms i voreres, plagues, dificultats en mobilitat, etc.). Fer una ciutat més saludable també inclou substituir aquells arbres que poden causar incidències als veïns o a l'estat dels carrers. Ras i curt: l'arbre adequat al lloc correcte", han assenyalat des de Junts per Igualada.

Destaquen que, "el pla d'arbrat, que el govern de la ciutat va elaborar el 2021, és un exhaustiu treball tècnic, un full de ruta per a millorar i eixamplar els "pulmons" de la ciutat. Exemple tangible d'això: en només tres anys el govern de Marc Castells ha plantat més de 500 arbres nous i n'ha substituït prop d'un miler. I més que vindran... Els anys vinents, continuarem actuant, barri per barri."

Finalment, la formació remarca que "fer una transformació verda és un gran repte, dins els barris de la ciutat i, alhora, creant noves infraestructures verdes que ens permetin connectar Igualada amb altres municipis, com el nou tram fluvial de la riera d'Òdena que s'inaugura el dissabte dia 19 de febrer. Els mesos vinents també s'inicien les obres del primer tram de la Via blava que connectaran Igualada i La Pobla de la Claramunt, que en els pròxims anys ens ha de portar fins al Baix Llobregat. Noves vies que marcaran el futur de la qualitat de vida de la nostra ciutat."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.