TORNAR

Junts per Igualada retreu que l'oposició "és qui veta fer pisos en negar-se a reformar locals buits"

El govern igualadí recorda les promocions en marxa que té l’Incasòl i les del carrer Sant Carles

politica
Dimecres, 9 juny 2021. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Hores després que tingués lloc el ple monogràfic d'habitatge, el govern de Junts ha dit la seva. Insisteixen que si s'hagués donat llum verda a la modificació urbanística per reformar baixos en carrers no comercials "hi hauria entre 600 i 1.200 pisos nous".

En el ple sobre habitatge a Igualada, l'oposició va tirar endavant les seves 20 propostes, mentre que el partit del govern, Junts, s'abstenia. Aquest dimecres, el partit del govern emetia un comunicat on denuncien que l'oposició "es dediqui a penjar cartells i atacar al govern però en canvi bloquegi la possibilitat de guanyar més de 600 vivendes de protecció oficial en espais que a dia d'avui estan buits". En el ple de dimarts, Junts va assenyalar i reivindicar "l'ampli ventall d'iniciatives, en matèria d'habitatge, que s'estan impulsant en aquest àmbit des del govern municipal". I van subratllar que les reformes de baixos en carrers no comercials es fan "a molts municipis que fins i tot estan governats per partits que a Igualada estan a l'oposició".

La tinent d'alcalde Carme Riera destaca les dues mesures més recents. En primer lloc," el projecte pilot de masoveria urbana per facilitar l'accés dels joves a l'habitatge, les bases del qual van ser aprovades en el propi plenari ordinari". En segon lloc, "l'anunci que es feia públic dilluns 7 de juny de l'acord amb Aigua de Rigat per rehabilitar les antigues oficines al carrer Comarca, actualment sense cap ús, per fer-hi nou pisos de lloguer assequible".

Riera, responsable de l'àrea social de l'Ajuntament, esmenta també les tres promocions públiques que ja estan en marxa a la ciutat i que significaran 72 pisos de protecció oficial, dues de les quals promogudes per l'Incasòl (24 habitatges al carrer Joan Serra i Constançó, i 36 habitatges al carrer Virtut), i una per PIMHA (12 pisos al carrer Sant Carles).
Pel que fa als ajuts, Riera reciorda que segueix oberta la convocatòria de les subvencions de rehabilitació d'habitatges, que tenen unes bases millorades respecte l'any passat, donat que l'import atorgat s'incrementa als 20.000 euros i "sense necessitat de cofinançament per part del propietari".

El govern posa l'accent també "en el nou Pla Local d'Habitatge que s'està treballant des de l'Ajuntament conjuntament amb la Diputació de Barcelona". Un pla que "permetrà diagnosticar les necessitats de la ciutadania i definir un nou pla estratègic pels propers sis anys en matèria d'habitatge". Junts per Igualada enumera també "les subvencions que també s'ofereixen per rehabilitar façanes i a les bonificacions existents a les ordenances per afavorir aquestes actuacions, així com el propi suport tècnic i d'assessorament que es presta des de l'Oficina Local d'Habitatge en la tramitació i gestió d'ajuts".  


3 Comentaris

A

ALBERT

igualada

10 de juny 2021.09:11h

Respondre

QUE VAIGIN A VIURA ELS LOCALS COMERCIALS BUITS L’ALCALDE I ELS REGIDORS, AIXI SABRAN SI SON HABITABLES O NO

J

JOSEPM

IGUALADA

10 de juny 2021.14:11h

Albert. Aquesta és la clau, si són o no habitables. En lloc de tancar-nos en el SI o el NO fonamentalista, respecte a la qüestió de si podem convertir locals en vivendes, no et semblaria millor... Llegir més discutir i acordar QUINES SÓN LES CONDICIONS MÍNIMES D’HABITABILITAT que permeterien aquesta conversió?
Un cop acordades, potser no els 600 locals serien vivendes, però ni que sols es convertissin la meitat ja seria bo per augmentar la demanda i per tant baixar el preu de compra o lloguer.
Els fonamentalismes no porten enlloc. Salutacions

j

josep

igualada

13 de juny 2021.17:41h

Totalment d’acord.
Segurament alguns no son habitables, però molts d’ells si.
Hi ha persones que per la seva activitat: musics, artistes de tota mena...que per la seva activitat,... Llegir més un piset no és el millor lloc on treballar i viure, i en un d’aquests locals estarien de meravella.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.