TORNAR

La Llacuna Decideix, es crea la plataforma per les consultes populars

politica
Dijous, 24 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La comarca de l'Anoia compta amb una nova comissió organitzadora de les consultes populars, l’entitat La Llacuna Decideix!, que ja s'ha presentat davant les entitats que al seu dia varen mostrar el seu suport tant en la confecció de la plataforma com en la presentació de la moció de suport a les consultes populars entregada als membres del consistori llacunenc. La intenció d'aquesta nova plataforma és organitzar la consulta pel proper 28 de febrer. La presentació oficial de la plataforma, a finals de gener, comptarà amb la presència de l'historiador Oriol Junqueras.

Vista del poble de La Llacuna

La plataforma es va presentar a les diferents assocaicions de la vila, a les quals van convidar a participar eb l'organització del procés, així com a tts els ciutadans del poble, ja que la intenció de la comissió és que la consulta es faci amb la

màxima participació dels veïns de La Llacuna i alhora amb la màxima serietat i credibilitat que compren la qüestió.

La plataforma considera que una consulta ciutadana és un signe de normalitat democràtica i que enriqueix i humanitza la societat, i que propiciarà que s’obri un debat en la ciutadania envers el futur polític i institucional de Catalunya.

D'aquesta manera l'objectiu de La Llacuna Decideix és donar l’oportunitat als vilatans de La Llacuna d’organitzar actes i trobades per fomentar la participació en la consulta, de debatre quina ha de ser la forma d’articular Catalunya dins de la Unió Europea, i d’exercir el dret democràtic a expressar la seva opinió en la consulta que tenen previst celebrar el proper 28 de febrer de 2010.

Tot i que els grups polítics també han estat assabentats d'aquesta iniciativa, la presentació oficial davant la ciutadania es produirà el proper dissabte 30 de gener, durant la celebració d’una assemblea que comptarà amb la presència del reconegut historiador i diputat al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, un acte al qual tots els llacunencs i llacunenques estan convidats.

Amb La Llacuna ja són sis els col·lectius que s'han organitzat per tirar endavant les consultes, després d'Igualada, Montbui, L'Espelt, i Hostalets i Els Prats de Rei, que ja les van celebrar fa dues setmanes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.