TORNAR

Marc Castells se suma al pacte entre PSC, Comuns i TxT pel govern de la Diputació

El batlle d’Igualada serà vicepresident de l’ens després d’arribar a un acord “en ”destacades inversions estratègiques per a les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf”

politica
Dijous, 13 juliol 2023. 08:39. Redacció AnoiaDiari.

ANOIADIARI/ACN

El PSC s'ha assegurat la continuïtat al govern de la Diputació de Barcelona gràcies als acords aconseguits els últims dies amb En Comú Podem i amb la formació local Tot per Terrassa (TxT), liderada pel batlle terrassenc i exsocialista Jordi Ballart. Un acord a què se sumen els diputats independents adscrits a Junts per Catalunya Marc Castells, batlle d'Igualada, i Sergi Vallès, batlle de Torrelles de Foix.

D'aquesta manera, es proclamarà presidenta de la Diputació de Barcelona la batllessa socialista de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, gràcies als 17 vots dels diputats del PSC, els 5 d'En Comú Podem, i els vots de la diputada de TxT –que tot i l'acord no s'integrarà al govern supramunicipal–, i els 2 vots dels esmentats diputats independents de Junts agrupats sota el paraigua d'Impulsem Penedès. En total, 25 diputats dels 51 que configuren el ple de la Diputació, superant els 21 que sumarien Junts i ERC.

Inicialment, el PSC pretenia donar continuïtat a l'aliança amb Junts del darrer mandat al govern de la institució, una opció que la direcció juntaire va descartar després dels moviments fets pels socialistes per situar Jaume Collboni desbancant Xavier Trias com a batlle de Barcelona.

Tot i que, amb aquest acord, PSC, En Comú Podem, TxT i independents, no arriben a la majoria absoluta, situada en 26 diputats, els suports són suficients per imposar-se en una segona votació, quan només es requereix majoria simple. El ple d'investidura se celebra aquest dijous a les dotze del migdia.

La Diputació de Barcelona representa una important font de finançament per als municipis. En aquest sentit, tot i que l'acord signat per Tot per terrassa no implica l'entrada de la formació local al govern, sí que Ballart ha signat amb els socialistes un extens document amb mesures concretes per al seu municipi.

En aquesta línia, els diputats Marc Castells i Sergi Vallès han arribat a un acord en "destacades inversions estratègiques" per a les comarques de l'Alt Penedès, Anoia i Garraf”, tal com ha avançat l’ACN. Diversos batlles i batllesses d’aquests comarques han donat suport al pacte de govern a la Diputació amb el document 'Acord de Sant Quintí de Mediona’. El signen els batlles i batllesses de Puigdàlber, Font-Rubí, Sant Quintí de Mediona, Montmaneu, Santa Fe del Penedès, La Torre de Claramunt, La Llacuna, Cabrera d’Anoia, Veciana, Cubelles, Sant Pere Sallavinera, Canyelles, Castellví de la Marca, Olèrdola, Calonge de Segarra, Avinyonet, Torrelles de Foix i Igualada.

L’acord implica un programa "d'inversions estratègiques" per a les tres comarques per aquest mandat 2023-2027, als ajuntaments, a les mancomunitats i als consells comarcals de la Vegueria del Penedès. Per desenvolupar projectes d’equilibri territorial, de desenvolupament econòmic i turístic, d’àmbit social, de reptes vinculats al canvi climàtic i infraestructures per a l'estalvi d’aigua, entre d’altres.

Impulsem el Penedès, creat amb l’objectiu de defensar la veu del territori allà on tingui representació, entén la Diputació de Barcelona com una de les principals institucions al servei dels Ajuntaments. I, segons argumenten, aquest fet ha estat "decisiu" per arribar a aquest acord, el qual "prioritza clarament el territori, que vol ser tractat d’acord amb la seva singularitat i les seves potencialitats dins la demarcació de Barcelona".

Tot i desmarcar-se de Junts a la Diputació, Impulsem el Penedès assegura té la voluntat de "seguir treballant per construir un espai polític central amb forces polítiques com Junts per Catalunya, els quals han estat capaços de crear la coalició Compromís Municipal que ha donat uns grans resultats arreu del país".

Amb aquests pactes a la Diputació de Barcelona, es tanquen els acords a les quatre diputacions. A Tarragona, ERC tindrà la presidència amb 9 diputats després d'arribar a un acord amb el PSC, amb 8 diputats, els mateixos que Junts. A Girona, Junts, amb 10 diputats, tindrà la presidència, gràcies al pacte amb ERC, que té 8 diputats, per davant del PSC, amb 5. Finalment, a Lleida, també hi ha hagut pacte entre ERC i PSC, tot i que Junts és la primera força, amb 10 diputats. Republicans i socialistes en sumen 12. ERC tindrà la presidència de l'ens.

El juliol de 2011 –després d'obtenir la seva primera victòria com a batlle d'Igualada– va ser nomenat diputat provincial, assumint en aquest mandat les carteres d'Educació i Tecnologies de la Informació i la Comunicació i, posteriorment, les d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge. Quatre anys més tard va passar a ser diputat vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i titular de Desenvolupament Econòmic Local. Marc Castells va ser president de la Diputació de Barcelona del 2018 al 2019. Marc Castells també va ser president del Consell Comar al de l'Anoia en el període 2009-2011. És batlle d'Igualada des del 2011.


4 Comentaris

L

Laia

Igualada

17 de juliol 2023.14:18h

Respondre

I la gent de Junts per Catalunya a Igualada no pensen fer res?

E

Eduard Ruiz

Igualada

17 de juliol 2023.09:35h

Respondre

EMBOLICA QUE FA FORT (1). Ja no entén casi res, i no és extrany el alt grau d’abstencionisme de la gent cada vegada més desncantada de la política (i dels polítics que sembla només... Llegir més pensem en ells mateixos i els qui les envolten, acumulen càrrecs i sous). Marc Castells (un clar exemple: de professió „polític“, no va acabar la carrera universitària i sempres ha treballat amb càrrecs políticis) es va presentar a l’alcaldia d‘Igualada, si no vaig errat amb tanta confusió, amb la candidatura JUNTS per IGUALADA, i no JUNTS PER CATALUNYA.
IMPULSEM EL PENEDÉS, des de l’ANOIA, ja fa temps que m’he perdut, malgrat alguns esforços (2)

Tant de bó, malgrat tot, les diferents formacions i grups polítics siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS, en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicamen), donant solucions a temes tant deixats com l’aprovació de un nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) d‘Igualada dels 1986 (més de 36 anys !!!), el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, que no remunta, amb una indústria innovadora, efients, sostenible, creadora de ocupació de qualitat.

Masa demanar, somiar ?. S’incia un nou cicle de 4 anys. Veurem el balanç que resulta ....


(1) de la Wikipedia

EMBOLICA QUE FA FORT (títol original: A Fine Mess) és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Blake Edwards, estrenada l’any 1986. Ha estat doblada al català.

Argument[modifica]

Dos lladregots intenten manipular una cursa de cavalls en un hipòdrom on s’està rodant una pel·lícula. Un dels actors, mentre planeja apoderar-se dels diners de les carreres té una aventura amb la xicota d’un gàngster que també està involucrat en l’assumpte.

(2) pegunta al chatGPT:

impulsem penedes anoia

I’m sorry, but the phrase ”impulsem penedes anoia” does not appear to be a coherent question or statement. It seems to be a combination of different words or terms without clear context or meaning.

If you could provide more information or clarify your question, I’d be happy to try and assist you. Feel free to provide more details or ask a specific question related to ”Penedès” or ”Anoia,” as these are regions in Catalonia, Spain, known for their wine production, among other things.

clarifico: impulsem penedes des de l’anoia

Sembla que hi ha hagut un error en la teva pregunta o missatge. ”Impulsem Penedès des de l’Anoia” no té un significat clar ni semblant en el context que has proporcionat. Potser volies expressar alguna cosa diferent o fer una altra pregunta relacionada amb el Penedès o l’Anoia?

Si tens alguna pregunta específica sobre aquesta regió de Catalunya o sobre qualsevol altre tema, estic aquí per ajudar-te. Si us plau, proporciona més informació o torna a formular la teva pregunta. Estic a la teva disposició!

algú pot proporcionar més informació ?? coherent, amb sentit (meaning)

P

Pep

Igualada

16 de juliol 2023.07:41h

Respondre

Ha tornat a ensarronar a jxcat. Hagues estat preferible que fessin llistes separades a les municipals. Quin passarell el Turull !!!!

M

Marc

IGUALADA

14 de juliol 2023.15:26h

Respondre

Aquí la única inversió estratègica destacada és la que ha fet ell: primer creant el càrrec de Cap de l’Oposició a l’Ajuntament d’Igualada pel Sr. Jordi Quadres amb un sou de 43.000... Llegir més €/bruts anuals, i pocs dies després cedeix el seu vot al PSC a la Diputació a canvi d’una vicepresidència que li otorgarà al Sr. Marc Castells un sou de 7.152,70 €/bruts al mes! ( https://www.diba.cat/ladiputacio/retribucions-electes) I mentrestant Igualada és la segona ciutat de Catalunya, per darrere de Sant Cugat del Vallès, amb l’IBI més car! Segur que ell no té cap problema per pagar-lo...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.