TORNAR

Més de 5.000 anoiencs reclamen votar el 9N en una mobilització històrica

La comarca no falta a la cita i el tram 49 s'omple de gom a gom

politica
Divendres, 12 setembre 2014. 04:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ahir Catalunya va escriure una nova pàgina de la seva història, i milers d'anoiencs hi van ser per a fer-ho possible. El tram 49 es va omplir amb els 5.000 assistents ja inscrits i molts més que s'hi van afegir el mateix dia. A més, molts anoiencs van optar per omplir altres trams de la V, que ja s'ha convertit en la mobilització més important d'Europa. 

Al migdia, centenars de persones buscaven el seu autobus al carrer del Rec

Molts nens i nenes també van ser ahir a Barcelona

Un dels manifestants igualadins abans d'agafar l'autobus

Vista del tram 49

A les nou del matí sortia el primer grup d'autobusos d'Igualada, organitzats per La Teixidora, amb els més matiners. Alguns van aprofitar per assistir als actes de la Diada i d'altres van optar per passejar per la capital catalana. A les dotze del migdia, una segona tongada d'autocars transportava milers d'igualadins, que omplien de vermell i groc el carrer del Rec.

Abans, molts s'havien aplegat a la plaça de l'Ajuntament per a assistir al lliurament dels compromisos d'adhesió al Pacte pel Dret a Decidir per part d’entitats i associacions a l’alcalde d'Igualada, perquè els custodiï i els faci arribar al Parlament de Catalunya. També es va formalitzar la Signatura del compromís per part dels càrrecs electes de l’Ajuntament d'Igualada. Els presents van fer-se una foto de família i van anar a buscar els respectius autobusos, acompanyats dels Protons.

Després de sortir un xic més tard del previst degut al retràs d'un autobús, de camí cap a Barcelona els voluntaris donaven instruccions per tal que la mobilització fos un èxit. Altres autobusos van sortir també d'altres punts de la comarca, com Calaf, Tous, Piera o els Hostalets de Pierola. Precisament des d'aquesta localitat va desplaçar-se la colla castellera dels Moixiganguers. La colla morada va lluir-se amb les actuacions que va oferir a la part final del tram, amb castells com el 7d6, el 4d6 amb agulla, el 4d7, un pilar de cinc i dos pilars de quatre.

Molts dels anoiencs també van aprofitar el reforç en el servei del tren, que funcionava amb els horaris d'un dia no festiu per a desplaçar-se a Barcelona. Des de l'ANC celebraven que s'havien esgotat en només mitja hora tots els bitllets que havien reservat. Els trens ja sortien plens d'Igualada, i a mida que feien parades anaven incorporant nous manifestants.

A les quatre de la tarda, els voluntaris es van posar en marxa i van començar a demanar a la gent que formés files. Els anoiencs seguien les instruccions i pocs minuts més tard el tram 49 agafava la forma d'una senyera. Val a dir que, gràcies a l'StopMotion d'una estelada que es va celebrar el juny de l'any passat a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada, molts anoiencs ja tenien una certa pràctica a formar files per colors. A partir d'aquí, càntics de "Independència", "Volem votar", "Adéu Espanya" o "Visca Catalunya Lliure" van escalfar l'ambient.

Els anoiencs agitaven les mans i les estelades quan els sobrevolaven els helicòpters, i entonaven cançons i himnes com L'Estaca, Els Segadors o El Cant de la Senyera. A més, una petita banda improvisada recorria la Gran Via per a animar els presents. Els més previsors seguien tot el què passava mentrestant al vèrtex de la V a través de la ràdio, i en molts casos ho compartien amb la resta de persones del seu voltant.

A les 17:14 es va desfermar l'eufòria, i més tard també es va donar continuïtat a la gran onada. La mobilització es va mantenir sota un sol de justícia fins passats 2/4 de 7 de la tarda. Després va ser el moment de retornar al cotxe, el tren o l'autobús. Des d'allà, era el moment de consultar les imatges de l'espectacular "V" que reproduïen els mitjans a través del mòbil, o bé aprofitar per fer un tuit i mantenir al Trending Topic l'etiqueta #catalansvote9N. D'altres van continuar la festa fins més tard amb els concerts d'Arc de Triomf, amb grups com Sanjosex, Els Pets o La Gossa Sorda.

Anna Suárez


13 Comentaris

j

juan

14 de setembre 2014.23:02h

Respondre

Josep ki tadit k eren no + 200.000 m2? Tambe et dire k 9 pax x m2 es un ratio correcte x una manifestacio.p

R

Ramon F.

Igualada

14 de setembre 2014.22:36h

Respondre

Josep, fes-ho com vulguis i pensa el que vulguis, si vols deixem els números i anem a l’efecte visual. Compara les imatges de Barcelona i Tarragona i veuràs que si uns i altres son representatius... Llegir més de la voluntat de les dues opcions que hi ha en aquets moments: voler votar i no deixar votar, els de Barcelona representen una inmensa majoria en comparació dels de Tarragona.

I no et preocupis pels rentats de cervell, la gent és molt més ineligent del que et penses i sobre aquest tema te les idees molt clares. El problema pensó que el teniu precisament aquells que ecara creieu que tot això es una menjada de cocu colectiva i no veieu que el que passa es que finalment la gent ha dit ja n’hi ha prou.

j

josep

anoia

14 de setembre 2014.12:45h

Respondre

Ramon, tu de que ests de Ciències o de lletres ?, suposo que de lletres, com la majoria que os han rentat el cervell.
Ramon pensa una mica per tu mateix, 1.800.000 Persones posats en un espai de... Llegir més 200.000 Metres quadrats, tocant a 9 persones per metro quadrat.
Tu creus que es possible?
Posem que eren 600.000 i si me apures 800.000, que per ser, ja est una quantitat impressionant.
Sobre el èxit, res a dir va ser un ÈXIT!
El problema de aquest tali-bans, es que quant, exagerant les xifres de aquesta manera, ells mateixos est desacreditant.

R

Ramon F

Igualada

13 de setembre 2014.15:20h

Respondre

Feu el que volgueu i digueu el que volgueu, però com ja s’ha dit, això ja no ho para ningú.

I si voleu comparar josep i pep comparem, a la V hi erem 1.800.000 persons, un 24% dels 7.500.000 de... Llegir més catalans, mentre que a Tarragona n’hi varen anar 7.000, menys del 0,1%

Mireu com volgueu i digueu el que volgueu però la realitat és la que és. A més a més la gent és molt tossuda i ja fa tres anys que no solament aguanta sino que aumenta sense defallir

p

pep

anoia

12 de setembre 2014.16:34h

Respondre

Totalment d’acord amb el Josep comentari 8.segons com venguis les xifres poden arribar a ser ridicules....no es el mateix 365 dies que 1 any.....sembla molt mes 365.
Es la manera de enganyar als... Llegir més anyells ,abduils i aquella dita tan catalana......fer veure garces per perdius.

j

josep

anoia

12 de setembre 2014.13:30h

Respondre

Ahir va ser una Diada històrica!
Totalment de acord amb el Pere, el 5,5% del Anoiencs , van assistir a la gran fita. (incloent els infant).
Anoia; 110.000 Habitants, assistents 6.000 = 5,5% de... Llegir més assistent.

R

Ramon Cistare

12 de setembre 2014.12:15h

Respondre

Pere , faig referencia el teu comentari en el que califiques a Per Piulachs com a portada de ABC, i pregunto que es el ABC?
Et recordo, Mas el 2102 vist l’èxit que no s esperaven ( va quedar-se... Llegir més amagat a Palau) va fer una mala lectura va convocar eleccions anticipades i el resulta el coneixem menys escons i dependència directa de ERC
Si vares veure’l i escoltar ahir estava eufòric i tot reconeixen la tasca de la ANC va fer seus els 1.800.000manifestans i els i va prometre que no fallaria
Jo soc independentista vaig estar a la V pero una cosa es clara la independència no la guanyarem els que vàrem assistir la guanyaran els que no i eren i es aquets que el President adreçar-se per combatre les Camacho de turno
Mes o menys així,:”Catalans. els manifestants representen una part de Catalunya i jo avui i ara m adreso a tots els catalans que facin confiança els que avui en sortit el carrer que tinguin la seguretat que la independència tindrem un millor País en benestar social educació i sanitat
En tot es la meva opinió pero si reflexiones veuràs que no es titular de res sinó l realitat de tot

M

Maria

Ig

12 de setembre 2014.12:00h

Respondre

Piulachs, com pots piular tan malament!!!!

g

gandhi

08700

12 de setembre 2014.11:45h

Respondre

Quanta raó teniu ,,aixo no ho atura ni deu,cada cop sou mes aprop de una llarga,dura i penosa travessa per un desert,de anys i anys...aixo si serà un desert Independent.

P

Pere

Igualada

12 de setembre 2014.10:18h

Respondre

Ramom Piulachs: per posar titulars dignes de l’ABC val més que no comentis.

Ahir va ser una Diada històrica, tan de bo l’última. Això ningú ho pot aturar!!

P

Pere Duato

12 de setembre 2014.08:30h

Respondre

ara toca el mes dificil administra l exit .

P

Pep Siau

Odena

12 de setembre 2014.06:30h

Respondre

La diversitat va impressionar-me.Aixo no ho atura ni Deu

R

Ramom Piulachs

12 de setembre 2014.06:15h

Respondre

El President Mas a comes el mateix error que 2013 apropiarse el exit de la ACN

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.