TORNAR

Més de 89.000 anoiencs són cridats avui a les urnes

28.947 igualadins decidiran la composició del nou Ajuntament

politica
Diumenge, 26 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Uns 89.100 anoiencs i anoienques decidiran avui la composició dels 33 ajuntaments de la comarca i els batlles que els presidiran durant el mandat 2019-2023. La jornada electoral, que es complementa amb les eleccions al Parlament Europeu, es preveu llarga, ja que primer s'ha de fer l'esrcutini de les urnes amb els vots de les eleccions europees i, posteriorment, es procedirà al recompte de les urnes municipals.

A l'Anoia, Esquerra és l'única formació que presenta candidatures a tots els municipis. Els republicans encaren aquests comicis amb l'objectiu de seguir la tendència de creixement dels darrers anys i continuar tenyint de groc el mapa electoral. Uns resultats que podrien permetre als republicans obtenir la victòria global a l'Anoia i obtenir el diputat provincial, en detriment de l'alcalde d'Igualada Marc Castells, que a més, ostenta la presidència de l'ens supramunicipal.

Precisament, el PDECAT presenta candidatures a 30 dels 33 municipis de l'Anoia, tots excepte Carme, Els Prats de Rei i Santa Margarida de Montbui.

Darrere d'aquestes dues forces que es disputaran la victòria a l'Anoia, segueixen els socialistes, amb 13 candidatures i la CUP amb 6, a Capellades -on ostenten l'alcaldia-, Masquefa, Piera, Sant Martí de Tous, Vallbona i Igualada. Sis candidatures encapçalades per sis dones. El PP presenta 6 candidatures, a Els Hostalets, Igualada, Masquefa, Piera, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, les poblacions més poblades de la comarca, les mateixes on Ciutadans també presenta candidats, a més de Capellades i Cabrera d'Anoia. Finalment, hi ha 14 candidatures locals a diversos municipis de la comarca. És el cas de Vilanova 365 la formació liderada per Vanessa González, que vol recuperar l'alcaldia després de la moció de censura del gener del 2017. Vilanova del Camí és el municipi amb més candidatures, 10.

 

 

 

Municipals 2011    Anoia 2015


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.