TORNAR

Noemí Trucharte cercarà un pacte preferent amb el VA! però vol "parlar amb tothom"

Atribueix la desaparició de Veïns amb Veu a que ”no han fet una política constructiva”

politica
Dimecres, 29 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El PSC vilanoví ha tret els seus millors resultats des de l'any 1999 a les eleccions municipals. Ara, l'alcaldessa Noemí Trucharte podrà triar soci entre les altres formacions que hi ha al consistori: han assolit vuit regidors i amb el del VA! reeditaria govern i tindria la majoria.

Per primer cop des de 2003, un partit va aconseguir més de set regidors a Vilanova del Camí i s'atansa a una majoria que és de nou. L'alcaldessa Noemí Trucharte va ser la clara guanyadora de les eleccions al municipi, per bé que no va aconseguir la majoria absoluta: són vuit representants i en manca un pels nou que marquen el topall. Ara, la candidata socialista explica que "és el moment de parlar amb les altres forces". I en primer lloc, el VA! (Vilanova Alternativa). La força que encapçala Francisco Palacios ara té un sol regidor, però ha format part de la coalició governamental els darrers dos anys. "Primer parlarem amb ell, hem tingut una bona entesa i hem treballat bé aquests anys" assegura l'alcaldessa que no es tanca a "parlar amb altres grups". Afegeix que "aquests altres grups, però, han tingut la porta tancada quasi sempre".

L'alcaldessa, a Ràdio NovaL'alcaldessa admet que el mandat anterior ha estat "convuls" amb la dificultats de governar amb quatre grups, un dels quals, IPV-VV, va donar suport en la moció de gener de 2017 però ben aviat va posar-se d'esquena a la majoria de decisions del govern del que formava part. Ara, IPV-VV queda fora per primer cop del consistori ja que ha perdut els dos regidors que tenia. Trucharte assenyala que "la qüestió és que una persona com (Juan Manuel) Cividanes, portaveu del partit, sempre havia estat a l'oposició i quan va estar al govern no va fer cap política constructiva, sinó que va seguir fent oposició. Quan ha tingut l'oportunitat de treballar no ha fet res. Els vilanovins i vilanovines no accepten una manera de fer política que es basa en els atacs personals".

Els 2.338 vots del PSC són la xifra més alta en unes eleccions municipals des dels 2.650 que va treure el també socialista Joan Vich el 1999. La valoració que fa Noemí Trucharte és que "la ciutadania volia estabilitat i consens en un govern que els escolti". Abans de la jornada electoral "ja era molt optimista. Volia lluitar pel que creia i anàvem a buscar la majoria absoluta. Hem quedat molt a prop". Un cop es constitueixi el govern i es confirmi el previsible pacte amb el VA!, l'objectiu "serà aprovar el pressupost per aquest 2019, com més aviat millor".

 

 


1 Comentaris

M

Maria

29 de maig 2019.06:01h

Respondre

Pobre Sr Cividanes, ell, que es creia el rei del mambo.
El tems sempre deixa a tothom al seu lloc. En aquet cas, en la irrevalancia!!!!
Felicitats Sra Trucharte. I ENDAVANT...!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.