TORNAR

L'oposició bloqueja els comptes de la Pobla de Claramunt del 2021

El govern treballarà amb els pressupostos prorrogats i lamenta ”la manca de voluntat de l’oposició”

politica
Dimecres, 17 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern en minoria de Participa! i PSC no va poder fer prosperar els comptes de la corporació municipal en el darrer ple. La majoria dels sis regidors dels altres grups municipals van tombar la proposta.

La Pobla de Claramunt comptarà amb "pressupostos prorrogats", després de que els regidors a l'oposició (Avancem i el regidor no adscrit) votessin al ple extraordinari celebrat en contra dels comptes públics proposats per l'equip de govern. El govern lamenta que "aquesta pròrroga dels pressupostos de l'any passat afecta principal a les inversions previstes, que hauran de ser aprovades de manera individual a través de de modificacions de crèdit i amb un considerable increment del treball administratiu".

L'equip de govern que encapçala Antoni Mabras lamenta que "les inversions que es proposaven i que queden en suspens constaven, per exemple, de l'adequació del Corral de la Farga al barri del Xaró, la instal·lació d'enllumenat públic a l'entrada del barri de les Garrigues o la redacció del projecte executiu per a crear un centre de dia per a la gent gran a Cal Coca", a més de l'adequació de diferents voreres i treballs d'accessibilitat.

Mabras, batlle i regidor d'Hisenda, assenyala que  "vam convidar a Avancem i al regidor no adscrit a una reunió a estudiar els pressupostos i a proposar aquelles esmenes i aportacions que permetessin tirar endavant una previsió de despesa consensuada". Ja al ple, el batlle lamentava de que els representants d'Avancem no havien tornat a mostrar interès al respecte i que el regidor no adscrit després de demanar informació complementària sobre l'estat d'execució del pressupost del 2020, que se li va proporcionar per part del govern: "mai ha presentat cap projecte propi elaborat per poder-lo incloure en el pressupost del 2021".

Hi va haver un recés durant el ple, però es va acabar sense acords. Finalitzada la sessió, Mabras apuntava que "tot i que avui ens ho han posat més difícil, mantenim la voluntat de continuar tirant endavant el projecte de municipi que endegàvem amb aquest mandat. Confio en que la resta de representants municipals optin també per una voluntat constructiva i que no neguin al poble el seu desenvolupament. Com sempre hem fet, deixem les portes obertes al diàleg i a la participació per tal d'assolir acords".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.