TORNAR

El Pacte Comarcal pel Dret a Decidir de l'Anoia se signarà aquest dilluns a l'Ateneu Igualadí

Ajuntaments, partits, sindicats, entitats i persones s'han cumat a la proposta de l'ANC de l'Anoia

politica
Divendres, 27 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La signatura del Pacte Comarcal pel Dret a Decidir tindrà lloc el proper dilluns 30 de juny a partir de les 8 del vespre al Teatre de l'Ateneu Igualadí. Mitjançant aquesta adhesió, els ajuntaments, partits polítics, sindicats i les entitats cíviques, culturals i esportives que ho desitgin donaran suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

El pacte comarcal de l'Anoia pel Dret a Decidir – al qual a hores d'ara ja s'hi ha adherit nombrosos sectors de la societat civil de la comarca- és fruit del treball que han portat a terme els membres de l’ANC de l'Anoia i els representants de l'Associació de Municipis per la Independència. A partir del pacte es comprometen a destinar els esforços necessaris per tal de poder fer la consulta el proper 9 de novembre, i ho fan recollint el recolzament del màxim de representants de la comarca: partits polítics, sindicats, ajuntaments, entitats i societat civil.

S'ha convidat a l'acte Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per la Independència i Ferran Civit, membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana. Intervindran a l'acte entitats, partits i sindicats.

Comunicat de l'ANC de l'Anoia

"La nació catalana es va constituir al llarg de molts segles i l'esforç per preservar les característiques nacionals ha estat constant. Només al segle XX hi ha mostres especialment durant el franquisme i anys posteriors fins a dia d'avui.

Contínuament hem rebut oposició a la voluntat popular catalana. La sentència que el Tribunal Constitucional va dictar mitjançant la qual s'eliminaven els aspectes fonamentals de l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya el 2006 donà origen a la manifestació del juliol de 2010 i a les consultes sobre la independència dels anys 2010-2012. Més endavant hem hagut de defensar els nostres drets a la multitudinària manifestació de l'11 de setembre de 2012 i a l'extraordinària Via Catalana de l'11 de setembre del 2013.

La reivindicació essencial d’aquelles amplíssimes mobilitzacions ciutadanes és la voluntat generalitzada que els catalans puguem exercir el nostre dret de decidir, de manera absolutament democràtica i pacífica, com qualsevol altra nació del món.

El gener del 2013 el Parlament de Catalunya aprovava la declaració de sobirania en què s'afirmava que el poble de Catalunya té caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà. Aquesta declaració és la base argumental per reclamar l'exercici del dret de decidir. El desembre del 2013 els grups polítics majoritaris en deliberació amb el president de la Generalitat van acordar la pregunta i la data del referèndum que ha de representar l'exercici concret del dret de decidir.

Seguint en aquesta línia, el 30 de juny ens reunirem per assumir i manifestar el compromís i disposició a cooperar dels ajuntaments, partits polítics, sindicats i entitats de l'Anoia amb les institucions del país per fer possible la consulta el dia 9 de juny i donar suport al President de la Generalitat quan en faci la convocatòria".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.