TORNAR

El ple municipal aprova una moció per declarar Igualada municipi republicà

Es rebutja la moció d'IC-V i PSC que demana que no es tanqui l'escola bressol l'Espígol

politica
Dimecres, 18 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple d’Igualada d’aquest dimarts va debatre les dades referents a la liquidació del pressupost de l'any 2011, que presenta un romanent de tresoreria negatiu de 777.000 euros. El govern municipal ho atribueix a un augment de la morositat. En el torn de les mocions, els diferents grups van posicionar-se sobre la declaració d’Igualada com a ciutat republicana, el tancament de la llar d’infants l’Espígol, la denúncia de la violència antisistema, i la condemna de les declaracions de l'imam de Terrassa per part de l’imam d’Igualada.

Un moment del Ple

La primera de les mocions presentades al ple municipal d’aquest dimarts va ser la de declarar Igualada ciutat republicana. La moció, presentada per ERC_RCat, proposa que la República és la forma de govern que representa la concreció dels principis de llibertat i d’igualtat millor que les altres, i reconeix els valors republicans com els necessaris a l’hora d’exercir responsabilitats municipals. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC, PSC, ICV i 5 regidors de CIU, els vots en contra de PP i PxC, i les abstencions de 4 regidors de CIU.

Per altra banda PxC va presentar dues mocions. La primera per instar a l’imam d’Igualada a condemnar públicament les declaracions de maltractament, odi i violència contra la dona per part de l’imam de la Mesquita Badr de Terrassa. La moció es va rebutjar amb tots els vots en contra excepte la mateixa formació PxC.

La segona moció presentada per PxC va ser per condemnar la violència antisistema. Aquesta va quedar aprovada per tots els grups, i només amb els vots contraris de ERC-Rcat i IC-V.

Finalment l’última moció va ser per defensar del dret a l'educació i contra la suspensió de la llar d’infants l’Espígol d’Igualada. Va ser presentada conjuntament per IC-V i PSC. En la seva intervenció Montserrat Mateu, d’ICV va afirmar que aquesta decisió afecta als més vulnerables de la ciutadania, i va demanar que es mantingui l'Escola Bressol. Des del PSC Jordi Riba va lamentar que no es lluiti per mantenir les beques i les places de l'Espígol, i per part del PP, Joan Agramunt va explicar que no comparteixen el 100% la moció, però que volen que la Generalitat mantingui les beques. Arribats al punt de les votacions es va decidir votar només per reclamar a la Generalitat beques pels alumnes de les escoles bressol, així, segons ICV, es garantiria la viabilitat no només de L’Espígol sinó de les quatre escoles bressol municipals. La moció va quedar rebutjada amb els vots contraris de CiU i ERC-RCat i els vots favorables de la resta de grups.


6 Comentaris

T

Toni

Igualada

19 d'abril 2012.10:37h

Respondre

Diego,
Com vols mantenir una llar d’infants sense nens? Jo amb els meus impostos em nego a mantenir una llar d’infants que no és necessària. Cap nen es queda al carrer, sinó que es reubiquen... Llegir més en d’altres llars d’infants locals. No ho trobes lògic? I d’això n’hi dius ser d’esquerres o no? no facis riure que la situació és prou complicada.Potser que preguntis a qui la va inaugurar, fa tres anys, quins estudis de la seva necessitat immediata hi havia...

O

Oriol

igualada

18 d'abril 2012.15:14h

Respondre

Crec que és bo que també es faci política (en majúscules) des dels Ajuntaments. Més enllà de l’activitat ordinària, declarar un municipi a favor o en contra d’un posicionament, és una... Llegir més manera de reflectir la societat i fer-la avançar cap a una direcció.

Algunes mocions han estat avançament de conquestes socials. Esperem que aquesta també ho sigui.

Oriol D.

M

Miquel

Igualada

18 d'abril 2012.15:02h

Respondre

Em penso que la mocio de les llars d’infants no deia de res de suspensió de l’activitat perquè el secretari ho va treure per qüestions jurídiques. nomes instava a demanar a la gene q fes... Llegir més beques.

el govern votà en contra de la mocio ja que aquesta feia una serie de referencies falses i molt polititzades.

com a ciutada agraeixo el partits que, com es el cas, siguin mes eficients. si amb 3 escoles ja hi ha prou places, tinguem-ne 3!! és logica! la resta populisma barato

P

Pau

Òdena

18 d'abril 2012.11:34h

Respondre

Algú pot aclarir-me en què es traduïrà ser municipi republicà? Treure la foto del Rei del saló de plens? Declarar els membres de la família real persones non grates en les visites oficials a... Llegir més Igualada ( n’hem tingut més d’una). O tot plegat és paper mullat?

D

Diego

La Torre Claramunt

18 d'abril 2012.10:27h

Respondre

No entenc res. ERC a Igualada donant suport la suspensió de la llar d’infants l’Espígol d’Igualada !!!!!
On és l’esquerra d’ERC??

j

joan

igualada

18 d'abril 2012.04:30h

Respondre

igualada i catalunya seran republicanes o no seran.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.