TORNAR

Poble Actiu votarà "no" als comptes perquè "no afronten la crisi derivada de la pandèmia"

politica
Divendres, 24 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els regidors de Poble Actiu ja han anunciat el seu vot en contra de les ordenances i els pressupostos municipals d'Igualada. El govern de Marc Castells ha pactat la seva aprovació per tercer any amb Igualada Som-hi.

La candidatura municipalista es posiciona en contra de les ordenances i els pressupostos de l'Ajuntament d'Igualada per l'any 2022. Neus Carles i Pau Ortínez, els dos edils, ho havien condicionat a què govern Castells inclogués les seves tres propostes. La regidora de Poble Actiu, Neus Carles, argumenta el sentit del vot dient que les tres propostes són "de mínims" per afrontar la crisi econòmica i social a conseqüència de la pandèmia. Les propostes que plantejaven eren la recuperació de la Llar d'infants del Districte Llevant, la compra i rehabilitació d'habitatges buits per acollir casos d'emergència social i la construcció de nous carrils bicicleta.

La proposta de recuperar la llar d'infants és amb la voluntat "de completar l'oferta educativa pública que representen l'escola Gabriel Castellà i l'institut Badia i Margarit". Neus Carles, regidora de Poble Actiu, remarca que "tenim l'objectiu que totes les famílies tinguin garantida una llar d'infants pública a menys de 10 minuts de casa seva" i comptar amb un centre educatiu públic, dels 0 als 18 anys, a cada un dels districtes d'Igualada. Recorden que el 2012 "el govern Castells va tancar la llar d'infants la Ginesta, deixant sense llar d'infants a totes les famílies del districte Llevant, que inclou els barris de Montserrat, les Flors i Sant Crist".

La segona proposta era la compra d'habitatges buits i la rehabilitació per garantir que l'Ajuntament d'Igualada "disposa d'habitatges per a famílies que es troben en casos d'emergència social". Des de Poble Actiu consideren que" seria convenient fer ús de la fórmula de tempteig i retracte" per l'adquisició d'habitatges buits" que passarien a formar de la borsa d'habitatge públic municipal i, un cop rehabilitats, podrien ser utilitzats per acollir famílies en situació vulnerable.

La tercera proposta era l'ampliació de la xarxa de carrils bicicleta d'Igualada. Constava de "l'adequació de tres carrers per acollir un carril bici que permeti connectar equipaments, comerços, centres de treball i barris de la ciutat". La proposta afectava quatre eixos amb la instal·lació de carrils bicicleta: la carretera de Manresa, l'Avinguda Barcelona, l'Avinguda Pau Casals i el carrer del Rec. El primer transformaria un tram de l'Avinguda Balmes i tota la carretera de Manresa, connectant la Plaça Castells amb l'Hospital d'Igualada. El segon carril connectaria tota l'Avinguda Barcelona, un carrer que té un gran volum de trànsit i per on circulen moltes bicicletes de forma poc segura. El tercer carril bici estaria situat a l'Avinguda Pau Casals, i serviria per oferir un eix sud-nord de la ciutat on els ciclistes puguin superar fàcilment el pendent de la ciutat. Finalment, el quart carril bici seria un altre eix est-oest, concretament al llarg del carrer del Rec d'Igualada i que serviria per unir la ciutat també amb Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui.

"No" també a les ordenances

Pel que fa a les ordenances, Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, critica les propostes "perquè no dona resposta a la situació de crítica econòmica en què vivim". Van demanar la incorporació de "criteris de progressivitat fiscal i ajudes al comerç local". Segons Ortínez "amb la progressivitat fiscal, que es podria aplicar a l'IBI o en les taxes de les llars d'infants, podem aconseguir que aquelles persones amb rendes més baixes puguin accedir als serveis a un cost més baix". Per altra banda, també han explicat que han traslladat el govern la proposta de reduir les taxes d'escombraries del petit comerç local.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.