TORNAR

Polèmica a la Pobla per un ple convocat d'urgència, denunciat al Síndic de Greuges

El Síndic ha emès una ”recomanació” a l’Ajuntament, que defensa que la sessió era necessària per optar a un ajut europeu

politica
Dissabte, 4 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, Albert Duran, presentava una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya per "l'abús de l'alcalde de convocar un ple extraordinari urgent, evitant els terminis legals establerts". El Síndic ha respost de manera favorable per a que l'Ajuntament "tingui en compte les consideracions i recomanacions  contingudes a la resolució". L'alcalde replica que la sessió era necessària per accedir a una subvenció a temps.

Els terminis de la convocatòria d'un ple que es va celebrar el passat mes de desembre ha tornat a encendre la discòrdia a la vida política de la Poble de Claramunt. El portaveu republicà Albert Duran va denunciar "males pràctiques i la indefensió que exerceix (el govern i l'alcalde) sobre els regidors a l'oposició" en relació a l'antel·lació amb la que s'havia de convocar un ple. Ara, el Síndic de Greuges ha estimat les queixes de Duran. Santi Broch (PDeCAT), alcalde poblatà, defensa que els mecanismes de convocatòria del ple van ser els d'urgència perquè calia optar "a través del Consell Comarcal a un fons europeu FEDER per poder executar unes reformes a Cal Juanito que serà la Sala Municipal d'Exposicions i s'havia de fer la cessió del local. S'havia de passar per ple, ens van recomanar".

Un dels darrers plens a la PoblaEn la resolució del Síndic, es manifesta que l'Ajuntament "adopti mesures per garantir el respecte del règim de celebració de sessions plenàries contemplant per la normativa vigent, en el benentès que les sessions extraordinàries d'urgència només poden ser convocades amb caràcter excepcional i només en els casos que la urgència estigui degudament motivada des de l'acte de la convocatòria". Per la seva part, Broch manté que "abans del ple es va fer una comissió informativa, quelcom que en un municipi de la nostra població no és necessari. Hem intentat oferir totes les garanties, però calia  aconseguir aquesta ajuda del fons FEDER".

Tot i que en l'ordre del dia hi havia assumptes que no pertanyien al FEDER, Santi Broch apunta que "vam introduir altres punts perquè si no s'hagués hagut de celebrar una altra sessió en menys d'una setmana". L'alcalde admet que el funcionament d'alguns aspectes, com el pagament de les indemnitzacions pels plens, no és perfecte, "però no tots aquests aspectes depenen de l'alcalde". 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.