TORNAR

El pressupost igualadí pel 2021 tira endavant amb l'abstenció d'Igualada Som-hi

La moció per la unitat de la llengua catalana va tenir el suport de 20 dels 21 regidors en el darrer ple

politica
Dijous, 31 desembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El guió previst no va tenir cap gir i els pressupostos d'Igualada es van aprovar en el darrer ple de l'any al Saló de Sessions. Els comptes amb els que treballarà l'Ajuntament seran de 60,3 milions d'euros, que s'estendran a 71,7 amb les societats i altres organismes municipals.

L'abstenció d'Igualada Som-hi (PSC, Comuns i Igualada Oberta) va permetre que el govern de Junts per Igualada tirés endavant els pressupostos del 2021. Uns comptes amb un increment del 3,2% respecte el 2020. Hi va haver el vot contrari dels grups d'Esquerra Republicana, Poble Actiu i Ciutadans. A banda del pressupost, el ple també aprovava les bases reguladores de les subvencions per a la restauració de façanes, amb l'abstenció de Poble Actiu i el Pla intern d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament d'Igualada i l'Organisme Autònom Municipal d'Ensenyaments Artístics d'Igualada, amb el suport de tots els grups.

El ple, de gairebé tres hores, incloïa en el seu ordre del dia la rectificació i actualització de l'inventari de Béns de l'Ajuntament, Patrimoni Municipal del Sòl, Organisme Autònom Municipal d'Ensenyaments Artístics d'Igualada, entitat pública empresarial Igualada en Acció i societats de capital íntegrament públic, amb l'abstenció de Poble Actiu. Es van aprovar per unanimitat, els decrets d'ampliació dels contractes programa entre l'Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Social i Famílies de la Generalitat en matèria de Serveis Socials i en relació amb l'impacte social de la pandèmia de COVID-19.

A la part resolutiva hi constava l'aval d'un crèdit amb Caixabank a favor del Consorci Sociosanitari d'Igualada, per valor de 400.000 euros, amb l'abstenció d'ERC i Poble Actiu, i l'aprovació de diverses operacions de tresoreria, amb l'abstenció de tots els grups de l'oposició. Per últim, es va aprovar una moció presentada per Junts per Igualada, Esquerra Republicana i Poble Actiu a favor de la unitat de la llengua catalana, amb el suport d'Igualada Som-hi i el vot en contra de Ciutadans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.