TORNAR

Primers passos del Parc Tecnològic a Jorba

Integració urbanística de Jorba i Igualada

politica
Dimarts, 27 gener 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dijous, els cinc primers agents impulsors del projecte de Parc Tecnològic d’Igualada-Jorba van desenvolupar la primera sessió de treball a Barcelona amb Carme Botifoll, directora general d’Innovació i Internacionalització, i Jordi Rodríguez, responsable de l`àrea de parcs tecnològics de l’Agència ACC10. Les entitats impulsores van traslladar a Botifoll la signatura el passat 17 de desembre d’un conveni de compromís de treballar en aquest projecte amb la voluntat de completar i reforçar el sistema comarcal d’innovació empresarial.

Planol d'una part del Parc tecnològic

La directora general va detallar el treball que està desenvolupant el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya en la concreció d’un model de parcs científics, parcs tecnològics i parcs empresarials avançats per al conjunt de Catalunya, i va acordar incorporar aquest projecte en el seu mapa d’iniciatives territorials similars.

Al mateix temps, la Generalitat i els impulsors anoiencs, van acordar elaborar conjuntament un pla de negoci del parc tecnològic o parc empresarial avançat, posant a disposició l’equip de persones d’ACC10 que assessoren en el desenvolupament d’aquest tipus de projectes. Amb el pla de negoci es precisarà l’especialització empresarial i tecnològica del parc, la seva comercialització, la inversió necessària, el seu finançament i de forma general, el seu model de gestió.

El procés comptarà amb la participació de tots els agents impulsors i dels diversos propietaris del sòl on es desenvoluparà l’actuació. A la reunió també es va parlar de com afrontar les importants dificultats en la captació d’inversions empresarials que tenen, en aquesta etapa de crisi econòmica, tots els parcs tecnològics o empresarials de Catalunya.

En aquest moments des del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa s’està fent una anàlisi de les trenta tres iniciatives de parcs científics, parcs tecnològics, parcs empresarials avançats o projectes similars que es pretenen desenvolupar a Catalunya, amb la perspectiva fer-ne una homologació coherent i adaptada a uns estàndars internacionals.

Fins el moment, els dos municipis implicats ja han fet el pas d’aprovar els Avanços de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, en els quals es preveuen les línies generals de la nova ordenació urbanística d’aquesta zona compartida, i es preveu que dins l’any 2009 es faci l’aprovació inicial del nou planejament, que ja qualifiqui els espais amb els usos adequats per a aquestes activitats.

Amb el projecte s’integrarà urbanísticament l’eix del coneixement d’Igualada amb aquesta àrea per empreses amb contingut tecnològic en el terme de Jorba. Així es configurarà un espai urbà integrat de generació de coneixement i d’activitat empresarial, en el qual es reforçaran mútuament les potencialitats de tots els equipaments: el centre tecnològic AIICA, la nova Escola Universitària d’Igualada i els seus grups de recerca, la nova escola oficial d’idiomes, i també els diversos instituts de secundària, batxillerat i cicles formatius (Milà i Fontanals, Pere Vives Vich, Mestral i Montclar).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.