TORNAR

El PSC d'Òdena apunta que "l'única opció viable per a un polígon és Can Morera"

Insisteixen que ”ja fa 15 anys s’havia assolit un consens sobre aquesta ubicació”

politica
Dijous, 24 setembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els socialistes odenencs insisteixen en la seva anterior proposta que el creixement industrial de la Conca es faci a Can Morera i als terrenys del Pla dels Ametllers. Aquest dimarts, l'ex batlle Francisco Guisado assenyalava als mitjans que cal arribar a un pacte per recuperar aquesta ubicació.

La parcel·la que es volia industrialitzar a Can MoreraEl grup municipal del PSC-Òdena Progrés intervenia aquest dimarts sobre la situació del Pla Director Urbanístic d'Activitats Econòmiques de la Conca (PDUAECO). Guisado considera que "Can Morera és l'únic sector viable per desenvolupar un projecte tecnològic que permeti liderar la transformació digital i ubiqui la Conca al mapa a escala internacional" i que "ja es va aconseguir un consens entorn Can Morera, no ens havíem de moure de l'anterior Pla Director, que ja contemplava aquesta ubicació, on hi ha d'haver una plataforma ferroviària."

Per contra, Guisado creu que "el Pla d'Oranies no ha de ser l'emplaçament de l'activitat econòmica, ja que és la zona natural de creixement d'Òdena" i que "és un sòl que està especialment protegit en els planejaments supranacionals vigents pel seu alt valor estratègic i que no pot quedar hipotecat per la construcció d'un polígon. La seva proximitat a l'A-2 i la seva ubicació entre Igualada, Òdena i Vilanova del Camí fa que hagi de ser un terreny destinat a equipaments supramunicipals destinats a la ciutadania del territori."

En aquest sentit, el portaveu del PSC a Òdena indica que "fa 15 anys es va arribar a un consens per la construcció d'un polígon de gran format a Can Morera i que va quedar recollit en el PDUCO i en el Pla territorial parcial de les Comarques centrals (PTPCC). Aquest pacte va ser signat pel mateix Guisado en qualitat d'alcalde d'Odena, pel llavors alcalde d'Igualada Jordi Aymamí, la família Singla com a propietària del terreny i el llavors President Delegat de l'Estat del Consorci de la Zona Franca, Manel Royes, a més de tenir el suport de la resta d'alcaldes i regidors de la zona, així com dels agents econòmics i socials de la ciutat, empresaris i sindicats."

Els socialistes odenencs entenen que "no es pot fer cas omís als compromisos adquirits per part de diversos consellers de la Generalitat al llarg dels anys per la voluntat d'alguns governants actuals." Guisado demana a l'actual batllessa, Maria Sayavera, que s'avingui a un nou pacte per recuperar l'opció de Can Morera.  


3 Comentaris

M

Marià

Igualada

25 de setembre 2020.07:33h

Respondre

Ni Can Morera ni Can Titó, tenim els polígons de la comarca VUITS, q passa q no sortiu dels nius dels partits polítics i no teniu ulls propis

F

Fran

Vilanova del Camí

25 de setembre 2020.15:27h

Els poligons de la comarca estan vuits perque la demanda de sol industrial es de naus de gran dimensións. No soc politic, ni estic a cap niu, pero estic al cas de las demandes de grans empreses i ... Llegir més inversors i els nostres poligons no son atractius per aquet gremi. Tenim la necesitat a la conca de crixe i aixo pasa per trobar un lloc per un nou poligon.

A

Antoni

Igualada

26 de setembre 2020.06:40h

La senyora de la Mancomunitat (Micod) que aquesta setmana surt en una entrevista als mitjans diu que el polígon es desenvoluparia si hi ha un promotor per fer-ho, o dient-ho d’una altra manera,... Llegir més canvi d’ús sota demanda. Jo proposo autoritzar fer polígons només si ho desenvolupa un privat (res d’Incasol ni consorcis de la zona Franca). Segurament aquesta seria la manera que no quedessin parcel.les buides (és molt fàcil invertir amb els diners de tots...)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.