TORNAR

'Amb el tema de l’Aeroport corporatiu, no hi estem en contra, sempre i quan no perjudiqui el nostre municipi'

2 anys de mandat a Capellades

politica
Dimarts, 9 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcaldessa de Capellades, Anna Mª Sanchez és la tercera en respondre el qüestionari d'anoiadiari·cat en motiu de la meitat del mandat. Amb 2 anys de feina feta preveu que podran executar un 80% del previst al programa electoral. A nivell comarcal considera que s'ha d'anar a una amb projectes que puguin ser un revulsiu econòmic, però lamenta que amb el tema de l’Aeroport corporatiu no n'han estat informats fins després d’haver-se presentat. Considera que no es dedica a la política, ni si ho farà mai: 'jo treballo per Capellades i lidero un projecte'.

L'ajuntament

L'alcaldessa, Anna Mª Sanchez

Quines accions i projectes de l'equip de govern destacaria arribats a mig mandat?

La resolució de grans temes que estaven pendents i no resolts: l’inici de les obres a la biblioteca municipal, finalització del teatre La Lliga, inici i finalització de la deixalleria, hem creat l’àrea de gestió econòmica, hem creat la Policia Local, i a pesar de la crisi seguim mantenint un bon nivell d’activitats socials, culturals, educatives etc,… No podem oblidar el gran esforç realitzat a la residència d’avis.

I de cara als propers mesos, quines són les prioritats actuals?

El nou camp d’Esports municipal, la remodelació de la xarxa de subministrament d’aigua, l’obertura del Parc Prehistòric de Capellades, la finalització de la Residència Consorts Guasch, l’inici de l’edifici de serveis del Parc Prehistòric, aconseguir tots els diners necessaris per al Museu del Neanthertal i tirar endavant la Fundació Ràfols Casamada-Maria Girona.

Preveu, doncs, que al final de la legislatura la majoria d’objectius contemplats s’hauran pogut complir?

Creiem poder complir més del 80 % del nostre programa electoral.

Com valora la tasca de l’oposició política?

A pesar de les naturals discrepàncies, de bona entesa i de col•laboració, amb algun partit més que amb l’altre.

D’altra banda, com està afectant al municipi l’actual crisi econòmica?

Ens està afectant i molt. Tant a treballadors com a autònoms i empresaris. A nivell d’Ajuntament fem grans esforços per contenir la despesa.

S’han beneficiat d’algunes ajudes econòmiques d’altres administracions superiors?

Sí, hem comptat amb vàries ajudes: 950.000€ del Fons d’Inversió Local; de Diputació de Barcelona hem aconseguit 226.000€ per realitzar el projecte executiu del Museu del Neanthertal de Catalunya i a través de CiU a Madrid vàrem aconseguir que ens aprovessin una esmena als Pressuposts Generals de l’Estat i obrir una partida de 300.000€ pel mNEANCAT.

Quin és el missatge que l'Ajuntament transmet als veïns i veïnes en plena crisi econòmica?

Que entre tots ens en sortirem. Cal el sacrifici i la comprensió de tothom per superar aquests moments de dificultats.

I el futur econòmic del poble, per on passa, després d’aquesta crisi?

Ha de seguir sent industrial amb el complement del turisme, els serveis i el comerç.

Quina opinió li mereixen alguns dels projectes comarcals com l’aeroport corporatiu, l’outlet d’Òdena...

Crec que tot el que sigui un revulsiu econòmic per a la comarca és positiu i cal buscar acords entre tots. Ara bé per anar tots junts, s’han de fer les coses bé, i a vegades se’ns oblida. Això ha passat amb el tema de l’Aeroport corporatiu, un projecte que afecta a diferents municipis i del qual no hem estat informats fins després d’haver-se presentat. No hi estem en contra, sempre i quan no perjudiqui el nostre municipi.

A quina vegueria creu que hauria de pertànyer el seu municipi? Per què?

La del Penedès. És el territori més pròxim i històricament amb més elements d’afinitat.

Molts pobles estan apostant per la participació política, en accions com la renovació del POUM o de la Llei de Barris. En el cas del seu municipi han incorporat aquest àmbit a la seves polítiques?

La participació ciutadana s’exerceix sent present a les diverses comissions de festes, a les AMPAS i les entitats de tot tipus. Des de l’Ajuntament també estem oberts a que qui vulgui dir la seva pugui participar en debats d’àmbit municipal; de fet, hem tingut oportunitat de deixar participar els usuaris del camp de futbol en el disseny del projecte de remodelació que durem a terme. Aquest ha de ser un exemple pel futur. Tanmateix, no podem oblidar el paper de lideratge que ha d’exercir el govern local.

I, en relació a les TIC, quines accions fetes i mancances a corregir destacaria?

Cal seguir treballant per, sobretot, fer desaparèixer l’analfabetisme existent en les TIC.

Finalment, a nivell personal, quants anys fa que es dedica a la política, quants en fa que és alcaldessa, i quines expectatives té de cara a futur?

Ara farà dos anys que estic com a alcaldessa a l’Ajuntament de Capellades, no m’hi dedico a la política i no sé si ho faré algun dia, jo treballo per Capellades, i lidero un projecte que junt amb el meu equip vàrem iniciar ara fa dos anys, sota les sigles d’un partit polític (CiU) en el qual crec i confio. El meu futur no ho decidiré jo, ho decidiran els veïns i veïnes del meu municipi. El que tinc clar és que ara em toca fer una bona feina perquè en el futur tinguem un Capellades millor o el Capellades per viure i per veure que presentàrem a les eleccions del 2007 .


1 Comentaris

p

pau

odena

10 de juny 2009.13:29h

Respondre

Sembla estrany que una alcadesa es queixi:

”Ara bé per anar tots junts, s’han de fer les coses bé, i a vegades se’ns oblida. Això ha passat amb el tema de l’Aeroport corporatiu, un... Llegir més projecte que afecta a diferents municipis i del qual no hem estat informats fins després d’haver-se presentat”.

Segons ens explica l’octavi en diferents comentaris sobre aquesttema enviats a aquest diari, no cal que els polítics preguntin cada vegada que volen prendre una desició. I aquest tema, que no estava als programes electorals (bé, en el dels socialistes d’òdena sí que hi era, però dient que apostaven per un altre mena d’aeroport), no és prou important per informar i preguntar ni a la ciutadania ni als polítics dels pobles veïns afectats.

Què ens haurem cregut uns quants inconformistes no representatius que ens auto proclamem defençors del territori? com gosem voler ser informats i tenir opinió? Què s’haurà cregut aquesta alcaldesa?

L’alcaldesa no deu saber que en el corporatiu hi ha un consens objectiu en l’ambient que perceveixen amb claretat només els que hi estan interessats, que permet tirar pel dret de la manera que sigui.

Sembla estrany que l’alcaldesa es lamenti, ...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.