TORNAR

Vilanova aposta pels temes socials en el pressupost del 2016

Vilanova del Camí aprova els pressupostos municipals en el ple del passat dilluns

politica
Divendres, 22 gener 2016. 03:00. Xènia Castillo.
D'un cop d'ull

Vilanova del Camí aprova els pressupostos municipals per al 2016 amb amb els vots favorables de l’equip de govern: V365, ERC i Convergència, i de DECIDE; i amb l’abstenció de la resta dels grups municipals: PSC, VA i VV-IPV

Vilanova del Camí va celebrar aquest dilluns un dels plens més importants de l’any, el Ple de pressupostos. Amb els vots favorables de l’equip de govern: V365, ERC i Convergència, i de DECIDE; i amb l’abstenció de la resta dels grups municipals: PSC, VA i VV-IPV, es van tirar endavant els pressupostos pel 2016, que són de 9,8 M€, 100.000 € menys que el del 2015.

Jordi Barón, titular d’hisenda, va defensar aquests pressupostos que va qualificar de continuistes però amb marcat accent social. Precisament una de les àrees que ha vist incrementat el seu pressupost ha estat Serveis Socials, amb un 5%, també s’ha augmentat la partida de Joventut, en un 7%, així com Cultura i Esports, en un 6 i un 5% respectivament.

Les àrees que han experimentat unes reduccions més importants han estat Promoció Econòmica, que s’ha reduït un 10% respecte el 2015 i Alcaldia i Administració general, que ha s’ha reduït en un 13%, gràcies a un pla d’estalvi iniciat l’any anterior amb el concurs del butlletí i la guia municipal i la reducció de les indemnitzacions als òrgans de govern, entre altres.

 El govern incorpora al pressupost un seguit de propostes del diferents grups municipals

El pressupost del 2016 incorpora a petició de VV, una partida per a reasfaltar diferents carrers del municipi; una altra per a la neteja d’embornals i una tercera per al manteniment del pas dels horts. Tanmateix, incorpora diferents projectes de VA: L’augment de la partida de Serveis Socials per a crear una bossa d’ajudes per a famílies amb fills i filles amb intoleràncies i una actuació per a dinamitzar el Parc Fluvial i dotar-lo d’una zona d’esbarjo.

El PSC va aconseguir introduir al pressupost tres propostes: la creació d’una partida de 40.000 € per lluitar contra la pobresa energètica; una zona d’agility per als gossos; un armari solidari i la dotació d’una partida pressupostària per a ajudes de  material escolar. Finalment DECIDE, va proposar al govern la millora d’una zona d’esbarjo al camp de futbol del barri de La Pau, per al gaudi de la quitxalla i del propi barri.

 L’Ajuntament de Vilanova preveu una inversió de 700.000 € per al 2016

Tenint en compte aquestes peticions, el capítol d’inversions per al 2016, dotat amb 690.000 €, incorpora dos projectes molt importants des del punt de vista de la dotació econòmica: d’una banda, la urbanització de la plaça Francisco Guisado i espai de jocs, amb un pressupost de 185.000 € i l’enderroc de l’antiga nau de la brigada i propera construcció d’un espai d’aparcament públic i gratuït, amb un pressupost de 104.000 €. Així com les millores a les instal·lacions esportives, dotades amb 50.000 € que es complementen amb altres dues partides relacionades també amb Esports com són la redacció d’un projecte per a l’ampliació de la piscina municipal i un espai lúdic al Parc Fluvial, 25.000 €; i l’expropiació d’uns terrenys per fer l’ampliació de la piscina que s’han valorat amb prop de 37.000 €, entre d’altres.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.