TORNAR

Vilanova porta els sous dels regidors al ple sense acord

IPP-VV denuncia que Palacios no podrà ser alcalde d’aquí 2 anys

politica
Dilluns, 19 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’atomització de partits al consistori de Vilanova i la fragilitat d’un govern en minoria comença a tenir els seus efectes a la vila anoienca i sembla que l’equip de govern encara no ha pogut arribar a un acord per fixar les retribucions dels regidors. Al mateix temps, des de l’oposició, IPP-VV denuncia que un punt de la llei farà impossible que Palacios substitueixi Vich després dels dos anys acordats.

El passat 12 de juliol, en temps gairebé de descompte per celebrar el ple del cartipàs, l’equip de govern va decidir no debatre un dels punts clau, les retribucions, en haver fracassat per arribar a un acord amb algun partit de l’oposició, aquest dilluns el tema dels sous sí que es debatrà en el ple, però segons Juan Manuel Cividanes, líder de IPP-VV, el govern segueix sense trobar acord amb algun dels partits de l’oposició, un acord necessari ja que governa en minoria.

Relleu impossible?

El pacte de govern de Vilanova, com d’altres a la comarca, fixava el repartiment de l’alcaldia. D’aquesta manera, l’històric Joan Vich (PSC) havia de ser alcalde durant els dos primers anys de la legislatura i passar el relleu a Francisco Palacios (VA). Però tal com denuncia Cividanes, aquest relleu no serà possible. Segons el portaveu de Veïns amb Veu, la llei no permet que un govern en minoria es reparteixi l’alcaldia i si el 2013 Vich renuncia a ser alcalde, aquest càrrec passarà en mans del segon a la llista del PSC. Només el vot favorable d’algun partit de l’oposició permetria que Palacios prengués el relleu.


3 Comentaris

F

Francina

Vilanova

21 de setembre 2011.14:37h

Respondre

L’ajuntament és governable com ho són molts ajuntaments en minoria, el que si que pot costar a algun polític de governar molts anys i ara haver de tenir molt més present el posicionament de... Llegir més l’oposició.
D’aquí a dos anys ja veurem el que realment passa, comprenc que alguns ciutadans es sentin desenganyats per promeses electorals que al primer dia de torn ja no s’hacompleixen.
Aquells que ens mantenim en la nostra coherència i estem a l’ajuntament per fer politica en servei al poble, ens mostrem en l’obligació amb responsabilitat de poder deixar governar, però sempre en benefici dels ciutadans i iutadanes, voarem allò que sigui millor pel poble, sinó el govenr en minoria haurà de ser capaç de dialogar molt més del que fa amb l’oposició.
Hem estat capaçs de posar-nos una part del consistori d’acord, amb presses i correcuites, ja anirem veient com van els altres temes importants com els pressupostos. Mentre el poble va funcionant, perquè l’dministració no s’atura.

m

miquel

Vilanova del Camí

19 de setembre 2011.10:51h

Respondre

La veritat que aquests del VA, i sobretot Palacios, fan riure. Segons gent del VA el PSC els ha enganyat, però segons el propi Palacios ja ho sabia. Llavors com s’atreveix a anunciar publicament... Llegir més que dintre de 2 anys serà alcalde. O potser dintre de 2 anys en sortiria amb alguna altra xorrada política per justificar que no seria Alcalde. Cada dia es veu més clar que Palacios i quatre més sabent que el muntatge era per ajudar al Vich i la resta del grup a ”remolque” sense enterar-se. La veritat rectificar és de savis però dubto que el grup del VA posi ”firmes” a Palacios.

B

Balduino

Vilanova

19 de setembre 2011.10:28h

Respondre

Realmente lo del gobierno municipal de Vilanova es de locos. Lo del partido alternativa fue un auténtico engaño en toda regla, y lo peor es ver que no hay ninguna alternativa viable. Yo pienso que... Llegir més en casos así de atomización se deberían repetir las elecciones. Muchos electores nos hemos sentido engañados y desconcertados porque un ayuntamiento ingobernable no sirve para nada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.