TORNAR
PUBLICITAT

Salut reforça el missatge per derivar als CAP algunes casuístiques d'Urgències menys greus

Espai patrocinat per

En breu començarà una campanya en aquest sentit al CAP de Vilanova

Salut
Dijous, 7 juny 2018. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les aglomeracions a Urgències són un dels handicaps de la qualitat del servei, tant a l'Anoia com a altres comarques. A l'Anoia, des de l'abril de l'any passat,  les autoritats sanitàries han engegat una campanya per derivar les atencions menys urgents als ambulatoris quan els casos arriben en horari d'obertura dels CAP.

PUBLICITAT

Salut treballa per a una reordenació i reorganització de l'atenció urgent arreu del territori. Un dels punts claus del model és informar la ciutadania perquè els pacients sàpiguen decidir correctament quan cal anar a les urgències hospitalàries i quan tenen una afectació que poden resoldre als seus CAP i consultoris, on seran atesos per professionals que tenen la qualificació i els recursos adients. A l'Anoia, l'atenció primària i l'hospital treballen conjuntament amb l'objectiu comú d'informar i conscienciar a la població per a un ús més adequat dels serveis sanitaris.

L'entrada al CAP de VilanovaDavant d'una petició d'atenció (en horari d'obertura dels CAP) que si bé és percebuda com urgent pel ciutadà, un cop valorada pel professional, és identificada com d'un baix nivell de gravetat; el lloc on hauria de ser atesa de manera preferent seria al Centre d'Atenció Primària que té de referència. Aquest procediment es ve fent des del mes d'abril de 2017 als usuaris dels CAP de la ciutat d'Igualada, tant el CAP Igualada Nord com el CAP Igualada Urbà. En aquest punt cal recordar que el CAP Igualada Urbà disposa de servei de Radiodiagnòstic diari de 8 del matí a 8 del vespre.

Ara, en les properes setmanes, aquesta política de derivacions es començarà al CAP Vilanova del Camí. Accions com aquesta, que ara s'ha iniciat a l'Anoia, ja fa molt de temps que s'estan realitzant en altres comarques de la Regió Sanitària Catalunya Central presentant bons resultats; tant amb la satisfacció dels ciutadans, que veuen reduït el seu temps d'espera per a ser atesos, com pel servei d'urgències hospitalàries que veuen alliberada una part de la pressió assistencial en benefici dels usuaris que presenten afectacions de major gravetat.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.