TORNAR

L'Ajuntament invertirà 25.000 euros per a l'accessibilitat a la vella Teneria

L’entrada provisional serà pel Carrer de la Concepció

societat
Dimecres, 28 gener 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'escola d'adults anirà a parar a l'edifici de la vella Teneria, a la Plaça del Rei. En breu, començaran les obres per adequar l'accesibilitat de l'edifici a les noves activitats que hi tindran lloc: l'escola d'adults i, possiblement a mig termini, l'Escola d'Idiomes

En breu començaran les obres per habilitar el vell edifici de la Teneria per acollir l'escola d'adults d'Igualada. Serà "la seva llar definitiva" assegura el regidor d'Urbanisme Jordi Pont (CiU). Amb tot, l'edil entén que "faran falta més actuacions" en l'edifici i, de moment, s'intervindrà en l'entrada del Carrer Concepció on "per qüestions d'accessibilitat" s' habilitarà un accés. És l'accés alternatiu que hi ha i on es disposa d'ascensor. En un futur, Pont admet que l'Escola Oficial d'Idiomes d'Igualada (EOII) podria ubicar-se també en aquest edifici "i en aquest cas es construirien més aules". Les obres que es faran per acollir l'escola d'adults perquè s'hi comenci el curs 2015-2016 tindran un cost de 25.000 euros, de fons propis de l'Ajuntament. 

L'accés habitual, a la Plaça del ReiL'escola d'adults va a parar a aquestes instal·lacions després que l'Ajuntament hagi engegat el projecte del nou institut en el que és la seva ubicació actual, en les aules del CEIP Gabriel Castellà. Després d'haver estat en aquesta escola i anteriorment a l'Institut Pere Vives Vich, el nou emplaçament ha de ser permanent. En principi ,a la vella Teneria, hi tindran lloc les classes per a persones adultes i la intenció del govern és actuar-hi "ja que és evident que hi fa falta un rentat de cara" ,a més de fer les adequacions d'accessibilitat. En un futur pot acollir l'EOII, però també Pont no descarta que la Generalitat hi ubiqui l'Arxiu Comarcal.

En el cas que l'EOII acabi recalant a l'edifici, l'Ajuntament activarà noves obres per augmentar el nombre d'aules. En aquest cas es contempla la sol·licitud de subvencions a altres administracions. Pel que fa a l'Arxiu, competència de la Generalitat, s'espera un moviment per part del Departament de Cultura tota vegada que la proposta més ferma que hi va haver, la Cotonera, va quedar ja descartada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.