TORNAR

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia crearà una Comunitat Energètica local oberta als veïns

L’ens instal·la plaques fotovoltaiques a les cobertes de l’edifici consistorial i del pavelló esportiu

societat
Dilluns, 16 gener 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El govern de Vallbona d'Anoia crearà una Comunitat Energètica Local, un ens jurídic en forma de cooperativa impulsada des de l'administració local i oberta a tots els veïns que en vulguin formar part, amb l'objectiu de generar i distribuir el màxim d'excedents energètics de les respectives plantes fotovoltaiques entre tots els socis, aconseguint, d'una banda, generar el màxim d'energia de forma descentralitzada, propera i renovable i de l'altra rebaixar les despeses de les factures del subministrament elèctric de totes les persones que en formin part. En aquest sentit, des de l'ajuntament vallbonenc animen els veïns a formar-ne part.

En aquesta línia, l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia continua amb el Projecte tècnic per a la millora, eficiència i sostenibilitat energètica dels edificis municipals de Vallbona d'Anoia, que va començar amb la instal·lació de plaques a l'Escola Josep Masclans i a la llar d'infants El fangueig. L'objectiu del projecte és, com assenyalen des del govern municipal, "impulsar el desenvolupament de les energies renovables, la utilització d'equips elèctrics de baix consum i la substitució de tancaments poc eficients en els edificis municipals."

En aquest marc, l'ajuntament ha finalitzat les obres d'instal·lació de dues plantes fotovoltaiques més en cobertes d'equipaments municipals, en aquest cas a les de l'edifici de l'Ajuntament i a la del Pavelló Municipal. La instal·lació ha tingut un cost de 66.500 euros, procedents del romanent de tresoreria i una part també del "Projecte tècnic per a la millora energètica dels edificis municipals" del PUOSC, Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya dins el qual també s'inclouen les fotovoltaiques de l'escola bressol, escola, Ajuntament i Poliesportiu.

L'edifici consistorial comptarà amb una potència instal·lada de 24,30 kWp, l'energia que generi es destinarà a satisfer l'autoconsum de les dependències municipals, i està sobredimensionada perquè en un futur pugui substituir el sistema de calefacció actual per un d'aerotèrmia, molt més eficient.

Per la seva banda, la coberta del Pavelló Municipal, amb un total de 25,76 kWp, està pensada per satisfer l'autoconsum energètic de tota la zona esportiva, que engloba Poliesportiu, Pistes de Pàdel, Camp de Futbol, Piscina Municipal i els Parcs infantils dels voltants. Per les dimensions de la coberta del pavelló, aquesta instal·lació es podria ampliar en un futur.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.