TORNAR

Avui entra en vigor la nova factura de la llum

La introducció de tres trams horaris amb diferents tarifes (hora punta, pla i vall) i dues potències elèctriques, és la principal novetat de la nova factura de la llum, que entra en vigor avui dimarts.

societat
Dimarts, 1 juny 2021. 07:44. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El tram més car de la factura és el de les hores punta, i se situa entre les 10 del matí i les 2 del migdia, i entre les 6 de la tarda i les 10 de la nit, de dilluns a divendres no festius. El període pla és menys car que l'anterior,  i se situa entre les 8 i les 10 del matí, de 2 del migdia a 6 de la tarda, i de 10 a 12 de la nit. El període vall, el més barat, estarà comprès entre mitjanit i les 8 del matí i dissabtes, diumenges i festius.

PUBLICITAT

Amb aquesta nova tarifa el govern espanyol preveu "incentivar el trasllat del consum elèctric de les hores de màxima demanda a altres en les quals les xarxes de transport i distribució es trobin menys saturades", amb l'objectiu de "fomentar l'estalvi energètic, l'eficiència, l'autoconsum i el desplegament del vehicle elèctric." La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) calcula que s'abaratirà un 3,4% el rebut dels usuaris. 

"La nova factura pretén canviar els hàbits de la població. Que s'utilitzi l'energia per a tasques no imprescindibles (planxar, rentadora o rentaplats) quan menys es necessita. De matinada o els caps de setmana", ha explicat Víctor Ruiz Ezpeleta, professor d'EAE Business School, a l'ACN. Hi ha estudis que parlen d'una reducció de 2 a 4 euros mensuals, o sigui uns 36 euros anuals per a un consumidor tipus", ha assenyalat Ruiz Ezpeleta. "Però aquest estalvi podria arribar als 300 euros l'any pels usuaris que estan utilitzant molt l'energia elèctrica en hora punta i deixin de fer-ho", ha afegit el professor d'EAE Business School. Segons el professor d'EAE Business School, per al consumidor que continuï igual i no variï els seus hàbits de casa (amb rentavaixelles després de sopar i rentadores al matí) la factura es podrà encarir "de 3 a 5 euros mensuals".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.