TORNAR

El coworking, una manera de treballar que ja ha arribat a l’Anoia

Kobemedia, Emamedia i I see cows: tres empreses diferents que comparteixen un sol espai

societat
Dijous, 10 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Compartir un espai, dividir les despeses i aconseguir sinergies són les principals característiques del coworking, una manera de treballar en la que diferents empreses comparteixen un mateix espai obert. A Igualada hi ha diverses experiències que proven el bon resultat d’aquesta forma de conviure. ‘I see cows’, ‘Emamedia’ i ‘Kobemedia’ són tres empreses igualadines que treballen en coworking, els seus responsables coincideixen en afirmar que l’important és dur-se bé amb les persones i troben a faltar, en algunes ocasions, la intimitat que ofereix un despatx tancat.
PUBLICITAT

L'espai que comparteixen Kobemedia, Emamedia i I see cows

Al carrer Joan Llimona tres empreses relacionades amb el món de la informàtica i la comunicació conviuen en un mateix espai de 80m2. Els seus habitants han viscut, per primera vegada, l’experiència de treballar en un espai comú i tots en treuen, sobretot, conclusions positives.

Trobar sinergies

Eulogi Domènech és el responsable de l’empresa ‘I see cows’ dedicada a la comunicació corporativa a Internet. Ha estat el darrer en arribar, ara farà tres mesos, però valora les possibilitats de crear sinergies amb els seus companys d’espai, la capacitat d’assumir projectes multidisciplinars i d’atendre a grans empreses.

Jordi Carner i Pere Soler, els responsables de Kobemedia que es dedica a solucions web, Internet i programació, afirmen que el més important és compartir coneixements i clients. De la mateixa manera, Marta Rico i Maria Viaña, responsables d’Emamedia, una empresa dedicada a la creació de materials multimèdia per a la formació d’adults, posen l’accent en el terreny personal i afirmen que el tracte humà sempre és formatiu tant a nivell professional com personal.

L’important són les persones

Tot i que en aquest cas les tres empreses es dediquen a les tecnologies de la informació i de la comunicació, els seus responsables coincideixen en afirmar que el més important són les persones amb qui et rodeges i no tant el tipus d’empresa que tens al costat. Tot i així, reconeixen que sempre que tinguin un vincle, és més fàcil establir sinergies i trobar maneres de col·laborar.

Manca d’intimitat

El coworking, però, també presenta alguns inconvenients. Per Eulogi Domènech, el més important és el fet de no comptar amb un espai tancat i privat per poder mantenir converses amb els clients. Una queixa semblant tenen les responsables d’Emamedia, que afirmen que a vegades els falta un espai d’intimitat per poder parlar de temes relacionats amb la feina que necessiten certa privacitat.

D’altra banda, Jordi Carner i Pere Soler apunten que sovint el treball és més dispers i la feina s’allarga però afirma que l’enriquiment que n’obté és una bona recompensa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.