TORNAR

Els foodies es troben un any més a Igualada

L’organització del festival Vadefoodies valora positivament el nou emplaçament a la Plaça Castells

societat
Diumenge, 3 juny 2018. 19:03. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Després d'haver celebrat les seves tres primeres edicions al Museu de la Pell d'Igualada, el Vadefoodies ha estrenat aquest cap de setmana un nou escenari: la remodelada Plaça Castells i l'Escola Pia. L'organització ha valorat positivament aquest canvi així com el bon desenvolupament del festival, que ha tornat a aplegar a Igualada els aficionats a la gastronomia.

El canvi d'emplaçament era motivat per les necessitats de creixement del festival i per la voluntat dels seus organitzadors d'apropar-lo a altres espais de la ciutat. Una organització que ha valorat positivament aquest nou emplaçament.

 

L'Associació Vadefoodies també ha destacat la bona afluència de públic, tant a la dotzena d'activitats programades com a l'espai Eat Street, ubicat a la Plaça Castells, on diversos restaurants oferien plats i begudes d'arreu del món. En aquest sentit, si a les edicions anteriors el Vadefoodies havia fet una aproximació a les cuines de Perú o Mèxic, enguany la cuina convidada era la japonesa i es van realitzar tallers i xerrades a càrrec d'experts, com Roger Ortuño, Sergio Ortiz, xef i propietari del restaurant l'Antic Forn de Cervera, i Jordi Morelló de la pastisseria Ochiai de Barcelona. El cònsol del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, va visitar el festival dissabte a la tarda. A la Plaça Castells la cuina nipona tenia un espai exclusiu on tres restaurants oferien degustacions. A l'Eat Street també es van poder degustar plats de l'Índia, de Mèxic, Etiopia, així com de cuina local.

Aquesta quarta edició del Vadefoodies també va posar l'accent en la formació, destacant la taula rodona celebrada divendres i que va aplegar alumnes i professors de les escoles de cuina més importnats del país. També cal destacar, del programa d'activitats, la xerdada que van oferir el xef Xavier Pellicer i la periodista Emma Aixalà sobre Cuina saludable.


El Mirasol, guanyador del concurs de receptes de vinyala

El restaurant Mirasol va ser el guanyador del concurs de receptes de vinyala en el qual van participar una vintena de restaurants. En segon lloc va quedar el restaurant Nou Urbisol. El jurat estava integrat pel xef igualadí David Andrés, del restaurant Somiatruites i cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona; la periodista Carme Gasull, cofundadora de Gastonomistas; la periodista Emma Aixalà, directora i presentadora de l'espai gastronòmic de RAC1 "Amb molt de gust"; i amb el gastrònom Pep Nogué, responsable de la secció de gastronomia del programa El Suplement de Catalunya Ràdio, a més de dos membres de la Confraria de la Vinyala. Dissabte al migdia es va celebrar una cargolada que va aplegar uns 150 comensals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.